אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: דג מושלם שאפשר לתקתק ב-10 דקות עבודה

מחפשים רעיון קל ומהיר לדגים שיקצרו מחמאות? לכבוד שבת המתקרבת סידרנו לכם מתכון לדג דניס עם זיתים ושרי שמתקתקים ב-10 דקות ומכניסים לתנור

סורגים שבת: דג מושלם ב-10 דקות עבודה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לדג דניס אפוי עם שרי וזיתי קלמטה

מחפשים רעיון קל ומהיר לדגים שיקצרו מחמאות? לכבוד שבת המתקרבת סידרנו לכם מתכון לדג דניס עם זיתים ושרי שמתקתקים ב-10 דקות ומכניסים לתנור

מצרכים:
4 דגי דניס טריים ונקיים (אפשר גם פילה לברק/אמנון)
6-7 עגבניות שרי
1/2 כוס זיתי קלמטה
1 לימון, פרוס דק
1 פלפל צ'לי (לא חובה)
לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות/כתושות
1 לימון סחוט
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
2 ענפי רוזמרין / טימין מופרדים לעלים (אפשר טרי או מיובש)

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-230 מעלות

2. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית לתנור ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.

3. פורסים את עגבניות השרי והפלפל ומפזרים אותם מעל הדגים בתבנית יחד עם פרוסות הלימונים והזיתים

4. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: שמן הזית, השום והלימון ושופכים באופן שווה על הדגים ויתר המרכיבים.

5. מפזרים את הטימין / הרוזמרין על הדגים (אפשר להוסיף עוד קצת פלפל ומלח גרוס)  ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות. לאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו