זעם בימין: בג"ץ נגד חוק החנינה למתנגדי ההתנתקות - סרוגים

זעם בימין: בג"ץ נגד חוק החנינה למתנגדי ההתנתקות

בג"ץ הבוקר: להוציא צו על תנאי נגד חוק החנינה לעצורי ההתנתקות. זעם בימין: "שלושה שופטים שאיש לא בחר בהם, מבטלים את החלטת המוסדות הדמוקרטיים של החברה הישראלית, לאחר שעברו את כל המסננת המקצועית והחוקית, ורומסים את דעת רוב הציבור ע"י נבחריו החוקיים"

איתן אהרון, חדשות סרוגים
זעם בימין: בג"ץ נגד חוק החנינה למתנגדי ההתנתקות
  פלאש 90

"החלטת בג"ץ הבוקר (ראשון) להוציא צו על תנאי נגד חוק החנינה לעצורי ההתנתקות, היא מסמר נוסף בארון המתים של בית המשפט העליון" כך אומרת אורית סטרוק, מנהלת ארגון זכויות האדם ביש"ע ומיוזמות החוק.

שופטי בית המשפט העליון דורית ביניש, אשר גרוניס ועוזי פוגלמן הוציאו הבוקר את הצו, המורה למדינה לנמק מדוע לא יבוטל חוק החנינה למפגיני ההתנתקות, בטענה כי הוא "פוגע בעיקרון השוויון".

"שלושה שופטים שאיש לא בחר בהם, מבטלים את החלטת המוסדות הדמוקרטיים של החברה הישראלית, לאחר שעברו את כל המסננת המקצועית והחוקית, ורומסים את דעת רוב הציבור ע"י נבחריו החוקיים", טוענת סטרוק.

לדבריה, "שוב הוכיחו שופטי בג"ץ כי הדמוקרטיה, כמו גם אמון הציבור, אינם נחשבים בעיניהם. סמלית במיוחד העובדה, שהחלטת בג"צ ניתנת בשבוע בו מצוינים חמש שנים לגירוש מגוש קטיף, שהתבצע רק בשל החלטה הפוכה של בג"צ- שלא להתערב בשיקול הדעת של המדינה, ולא להכריז על חוק ההתנתקות כ"אנטי-חוקתי". למעשה, שופטי בג"צ, הם בין היחידים במדינה שטרם ביקשו סליחה מעקורי גוש קטיף, והחלטתם היום מעידה על עקביות ביחס העוין כלפי העקורים ותומכיהם".

סטרוק מציינת, כי "בזמן שאפילו משרד המשפטים, שהתנגד לעצם החוק, מצא לנכון להגן עליו בלהט בבג"ץ, ממשיך בית המשפט העליון לחתור לביטול החוק – שהתקבל בכנסת בתמיכת כל הסיעות, למעט מרצ והערבים".

את העתירה נגד החוק הגישו קבוצת מפגיני שמאל-קיצוני משייח ג'ראח, הטוענת לאפליה. אפילו משרד המשפטים, שהתנגד לחוק לאורך כל תהליך החקיקה, הבין כי לאחר חקיקתו עליו לכבד את החלטת הדמוקרטיה ואת הרשות המחוקקת ולהגן על החוק. בתגובת המדינה לעתירה, אליה צורפו ציטוטים רבים של אנשי ציבור שחלקם התנגדו לחוק, כתבה עו"ד דינה זילבר, הממונה על ענייני הבג"צים בפרקליטות המדינה, כי "מהלך ההתנתקות בוצע, ואולם הדי הוויכוח הציבורי לגבי השלכותיו של צעד זה מהדהדים עד היום. חוק החנינה נועד לפתוח דף חדש ביחסי השלטון והמתיישבים". היא סיימה את התגובה בציטוט מתוך דבריו של השופט אדמונד לוי "כי זאת נזכור, אחים אנו וערבים זה לזה, כך בימים הקשים העומדים לפתחנו, וכך יהיה גם בשוך הסערה", כתב לוי. לכך הוסיפה עו"ד זילבר: "לו יהי".

סטרוק מוסיפה כי "בהחלטתו להוציא צו-על-תנאי נגד החוק, בג"צ מצדיק את הכינוי שהודבק לו כ'סניף של מרצ', שהרי שמכל סיעות הכנסת, היחידות שהתנגדו לחוק היו מרצ והסיעות הערביות".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
4 תגובות - 4 דיונים מיין לפי
1
בג"ץ הוא בהחלט סניף של כל תנועה
שפת אמת | 18-07-2010 13:22
הרואה באדם צלם אלוקים וחבל מאד שאותם מתנחלים חושבים שהצלם שלהם הוא מעל צלמם של בני אדם אחרים והם ראויים לחנינה המנוגדת לכל מוסר בעיקר המוסר האלוקי . אין שום סיבה לבטל את התביעות נגד פורעי חוק , הדבר היחיד שניתן אולי לעשות זה להיות קשובים ולתת להם עונשים קלים ממה שהמחוקק קבע, אבל ביטול גורף ו'חנינה' כללית אסור באופן חד משמעי.
2
חוק מסריח ומעוות
שירקעס | 18-07-2010 17:14
מי שפשע - אחת דינו: להיענש נקודה
3
מי צריך את הכנסת בכלל?
אליעזר | 18-07-2010 23:16
מאז עידן של מר אהרן ברק שהכל שפיט, אין שום משמעות אמיתית לקיום הקרקס המכונה כנסת ישראל, הבג"ץ מחליט את החלטותיו ומבטל חוקים שעברו את כל אישורי הכנסת. איך אפשר להאמין למוסד כה ... שנבחר בשיטת חבר מביא חבר, כולו מייצג את בשמאל הקיצוני ביותר.
4
למה החכי"ם של הבית היהודי אינם משמיעים קול ? שפנים
לחמי | 19-07-2010 11:48
יש יו"ר שרברב , מגמגם, ואינו מעיז לצאת נגד, כי אז ימצאו משהו בעברו ....בושה לדתיים .