מבזקים
סרוגים
הפלונטר הפוליטי

ריבלין יכריע: מי ירכיב את הממשלה הבאה?

נשיא המדינה ראובן ריבלין יודיע היום על מי החליט להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה. נתניהו מחזיק ברוב הממליצים אך צפוי שינוי באם לפיד ובנט יגיעו להסכמות

כ"ד ניסן התשפ"א
ריבלין יכריע: מי ירכיב את הממשלה הבאה?
ריבלין יכריע: מי ירכיב את הממשלה הבאה? צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש90)

נשיא המדינה ראובן ריבלין, צפוי להודיע היום (שלישי) על מי הוא מטיל את מלאכת הרכבת הממשלה. ראש הממשלה בנימין נתניהו, מחזיק במספר הממליצים הגדול ביותר כרגע – 52, עם זאת יש סיכוי שריבלין יבחר לתת את המנדט ליאיר לפיד, במקרה והאחרון יגיע להסכמות על נפתלי בנט וישנה את המלצתו.

גם במפלגת 'תקווה חדשה' עשויים לשנות את ההמלצה שלא להמליץ. אחרי שעות של לחץ גדול על גדעון סער, נציגי תקווה חדשה הגיעו אמש לבית הנשיא והודיעו כי אינם ממליצים על איש מהמועמדים וקראו לריבלין לזמן לפגישה את יאיר לפיד ונפתלי בנט.

באם לא יחול שינוי במפת הממליצים, ריבלין ככל הנראה יטיל על נתניהו את המנדט ולרשותו של ראש הממשלה יעמדו 28 ימים לנסות להקים ממשלה.

סקר מנדטים: לפיד ובנט מתחזקים; נתניהו נחלש
סקר מנדטים: לפיד ובנט מתחזקים; נתניהו נחלשצילום: סקר מנדטים: לפיד ובנט מתחזקים; נתניהו נחלש

אמש, בתום מצעד ההמלצות, הודיע ריבלין, כי ימסור את החלטתו היום. בהודעה מטעם בית הנשיא נאמר, בין היתר, כי "השיקול המרכזי שינחה אותי הוא הטלת תפקיד הרכבת הממשלה על חבר הכנסת בעל הסיכויים הגבוהים ביותר להרכיב ממשלה שתזכה לאמון הכנסת החדשה. כך נהגו כל נשיאי ישראל לדורותיהם, כך נהגתי בכל מערכות הבחירות הקודמות וכך אנהג אף עתה".

באם לא יחול שינוי במפת ההמלצות, נתניהו יחזיק ב-52 ממליצים. יאיר לפיד עם 45 ממליצים, ונפתלי בנט עם 7 ממליצים. הרשימה המשותפת, רע"מ ויש תקווה לא המליצו על איש.

בנימין נתניהו הפלונטר הפוליטי יאיר לפיד נפתלי בנט ראובן ריבלין