אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

התגעגעתם לחמץ? מתכון קל לפיצה מ-5 מרכיבים

התגעגעתם לחמץ? זה בדיוק הזמן להוציא את הקמח ולתקתק פיצה ביתית שאפשר להכין מ-5 מרכיבים בלבד וכמובן לא שכחנו לצרף לכם רעיונות לתוספות ורטבים משגעים לפיצה בלתי נשכחת 

התגעגעתם לחמץ? מתכון קל לפיצה מ-5 מרכיבים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפיצה

התגעגעתם לחמץ? זה בדיוק הזמן להוציא את הקמח ולתקתק פיצה ביתית שאפשר להכין מ-5 מרכיבים בלבד וכמובן לא שכחנו לצרף לכם רעיונות לתוספות ורטבים משגעים לפיצה בלתי נשכחת

מנות: 2 פיצות בקוטר בינוני | חלבי

מצרכים לבצק הפיצה:
1 ו-1/2 כוסות קמח
16 גרם שמרים טריים (שליש שקית)
3 כפות שמן זית
1/3 כוס מים פושרים
1/2 כפית מלח

רוטב פיצה + גבינה צהובה ותוספות אהובות

-רעיונות לרטבים ותוספות בהמשך הכתבה-

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד את הקמח, השמרים, שמן הזית והמים הפושרים, שמים מלח בצד או רחוק מהשמרים ולשים עד לקבלת בצק רך ונוח לעיבוד.

2. מתפיחים את הבצק במשך 30 דקות.

3. במקביל מחממים תנור על 230 מעלות ומכינים את הרטבים והתוספות

4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-2 כדורים או ל-6 כדורים קטנים (במידה ורוצים פיצות אישיות). לאחר מכן מרדדים ופותחים את הבצק לעובי הרצוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

5. מוסיפים על הפיצה את הרוטב ואת התוספות ומכניסים לתנור שחוממם מראש למשך 20-30 דקות או עד שהגבינה נמסה ובסיס הפיצה שחום ומוכן.

בתאבון!

===========================

רעיונות לרטבים לפיצה: 

-רוטב עגבניות איטלקי

5 עגבניות קצוצות / פחית עגבניות מרוסקות, 1 שן שום, 1/3 כוס אורגנו /בזיליקום, 2 כפות שמן זית, כף רסק עגבניות מרוכז, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה: על מחבת עבה מחממים את השמן ומטגנים קלות את השום לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ומרתיחים על אש גבוהה במשך 5 דקות. לסיום מוסיפים את התבלינים, הרסק, הבזיליקום/אורגנו ומבשלים יחד על אש בינונית במשך 10 דקות.

-רוטב פסטו ביתי

צרור בזיליקום טרי + חצי צרור פטרוזיליה / כוסברה, 4 שיני שום, 100 גרם צנוברים / אגוזי מלך, חצי כוס שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה: מפרידים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה או הכוסברה מהגבעולים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הצנוברים והשום וטוחנים למחית כמעט חלקה (אך לא חלקה לגמרי). תוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומעבירים לכלי אטום

-רוטב שמנת:

שמנת לבישול, מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה: על מחבת או סיר קטן מחממים את השמנת עם התבלינים ומורידים לאחר שהיא מתחילה לבעבע. ניתן לערבב עם מעט רוטב עגבניות לקבלת רוטב רוזה

רעיונות לתוספות:

– פיצה אטלקית משודרגת: רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום טרי, ארטישוק, זיתים ועגבניות שרי פרוסות

– פיצה 4 גבינות: רוטב שמנת, גבינת מוצרלה, גבינה צהובה מגורדת, פרמז'ן ובולגרית/ פטה חתוכה לקוביות

– פיצה בטטה שמנת: רוטב שמנת, גבינה צהובה/ מוצרלה, קוביות בטטה מטוגנות/ אפויות, חצילים ובולגרית

– פיצה פסטו: רוטב פסטו, מוצרלה, זיתים שחורים/פטריות ובולגרית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו