לאחר שאתמול הודיעה חברת פייזר כי המחקר שלה מוכיח שהחיסון יעיל ובטוח לנערים בגיל 12-16, עוד בשורה מעודדת של החברה.

לפי המחקר של פייזר שנערך בקרב מתחסנים שישה חודשים אחרי החיסון, יעילות ההגנה הכוללת בכל קבוצות הגיל של מתחסנים מגיעה ל-91%.

החברה עדכנה את הנתונים אחרי שביצעה מעקב אחר קרוב ל-12 אלף מתחסנים מתוך 44 אלף האנשים שחוסנו בתחילה ונתוניהם הוצגו ל-FDA, אלה נבדקו למול קבוצת פלצבו שלא חוסנה, גם חצי שנה אחרי שחוסנו.

ישראלי מתחסן (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

למעשה נמצאו רק 927 מקרי תחלואה סימפטומטיים בקורונה, 77 מתוכם היו אצל אלה שחוסנו, מה שהוביל לדברי פייזר לשיעור יעילות של 91.3% של החיסון. עוד נתון מדהים הוא שרק אחד מתוך 21 מקרי תחלואה קשה בקורונה הייתה של מחוסן, מה שהוביל לשיעור יעילות של 95.3% במניעת תחלואה קשה. 

המחקר גם בחן את האפקטיביות של החיסון מול המוטציה הדרום-אפריקאית, ולפי בדיקה של 800 משתתפים, המחוסנים הראו 100% הגנה מפניו.

לדברי מנכ"ל החברה, אלברט בורלה, תוצאות המחקר יוצגו לאישור מלא של ה-FDA בקרוב לשם קבלת אישור קבוע. עד כה, ניתן החיסון תחת אישור חירום מיוחד.

לפי נתוני פייזר המעודכנים – שיעור היעילות הכללי החדש עומד על 91.3%, מעט נמוך מהנתון 95% שדווח בניסוי המקורי שנערך על 44 אלף איש. ייתכן כי מספר המוטציות שהתפתחו ברחבי עולם, הם שגרמו לירידה הקלה במידת היעילות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שר הביטחון גנץ במפקדת אלון, ארכיון (צילום: אלעד מלכה)

חברת פייזר: חיסון הקורונה בטוח לילדים מגיל 12

חברת פייזר הודיע כי החיסון לקורונה מספק הגנה מפני הנגיף גם לילדים בגילי 15-12 – ביעילות של 100%. כך בהודעה שהוציאה אתמול (רביעי) החברה.

המסקנות מגיעות לאחר ניסוי שביצע פייזר ב- 2,260 ילדים בני 12- 15 בארה"ב שהתנדבו באישור הוריהם להתחסן בחיסון לבני גילם. על-פי ההערכות, החברה עתידה להגיש את התוצאות לאישור ה-FDA בשבועות הקרובים, מה שעשוי להוביל לאישור חירום מהיר לחיסון עבור גילאים אלו.

מנכ"ל החברה ד"ר אלברט בורלה מביע קווה כי כבר בשנת הלימודים הבאה יתחסנו תלמידים בני קבוצת הגיל הזו.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין הגיב להודעת החברה ואמר: "הודעת פייזר היא בשורה נהדרת לאזרחי ישראל. אין דבר מתבקש יותר כעת מאישור מהיר של רכש חיסונים נוסף, כדי שנוכל להיות ערוכים לחיסונים מיד עם אישור ה FDA".