במהלך ביקור במפעל "פלסאון", התייחס נשיא המדינה, שמעון פרס, לסוגיה הסורית ואמר: "העולם אינו יכול לשתוק לנוכח שפיכות דמים והרג ילדים המתרחשת בסוריה. תמיד עדיפה תוצאה של דיפלומטיה על מלחמה, אך הנושא המרכזי כעת הוא אמינות המשטר הסורי".
על המגעים העולמיים להסדר, אמר פרס: "אם סוריה תהיה אמינה ותבצע מהלכים אמיתיים להוצאת והשמדת הנשק הכימי שבשטחה, ארה״ב לא תתקוף".
פרס הדגיש: "אם יהיה חריץ באמינות הסורית, אין לי ספק כי ארה״ב תפעל צבאית – ואין דרך חזרה. סוריה כבר לא תחזור להיות מה שהייתה – מלחמת האזרחים והטרור קטעו את סוריה לכמה חלקים, לכמה מדינות".
בלילה החולף נשא נשיא ארה"ב, ברק אובמה, נאום לאומה האמריקאית שהוקדש לכוונת ארה"ב לתקוף בסוריה, ולניסיונות לגיבוש הסדר שימנע את התקיפה. "ארה"ב אינה השוטר של העולם, אבל כשבמאמץ וסיכון צנועים אפשר למנוע טבח ילדים בגז – אמריקה צריכה לפעול", אמר אובמה.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
אובמה ציין כי בתחילה התנגד להתערבות בנעשה בסוריה, אולם לאחר הטבח הכימי שביצע אסד באזרחיו – החליט לפעול. "התמונות שהגיעו משם מבחילות", אמר נשיא ארה"ב. "באותו לילה נורא, העולם ראה את טבעו הנוראי של הנשק ומדוע הוא נאסר לשימוש על-ידי רוב מוחץ של מדינות. מה שנעשה שם מהווה פשע נגד האנושות והפרה של חוקי המלחמה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים