חדשות

תגובת בית הנשיא: "הדברים אינם מוסיפים כבוד לאומרם"

בבית הנשיא מגיבים למתקפה מצד בכירי הליכוד שאמרו כי "אסור לנשיא להיות שחקן פוליטי", ואומרים: "כך עשו כל נשיאי ישראל לדורותיהם וכך פעל הנשיא בכל מערכות הבחירות הקודמות"

תגובת בית הנשיא: "הדברים אינם מוסיפים כבוד לאומרם"
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

לאחר המתקפה של יו"ר הכנסת יריב לוין, והשרים אמיר אוחנה ויובל שטייניץ על נשיא המדינה, בשל העובדה שאמר כי יטיל את המנדט להרכבת הממשלה על מי שיש לו סיכויים גדולים יותר להרכיב ממשלה שתקבל את אמון הכנסת.

מדוברות בית הנשיא מוציאים תגובה לדברי בכירי הליכוד ואומרים: "הדברים שהופנו כלפי הנשיא על ידי שרים ויו״ר הכנסת, אינם מוסיפים כבוד לאומרם ומוטב היה להם, שלא יאמרו".

"כפי שאמר לפני שעה קלה נשיא המדינה, השיקול המרכזי שינחה אותו בבחירת המועמד עליו יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה, הוא סיכוייו של המועמד להרכיב ממשלה שתזכה לאמון הכנסת. כך עשו כל נשיאי ישראל לדורותיהם וכך פעל הנשיא בכל מערכות הבחירות הקודמות", נמסר מבית הנשיא.

השרה מירי רגב השיבה לתגובה בית הנשיא ואמרה: "תגובת הנשיא ריבלין מוכיחה שוב כי התנהלותו אינה ממלכתית ונובעת משיקולים זרים".

מוקדם יותר, בהודעה שיצאה מטעם יו״ר הכנסת יריב לוין, שר האנרגיה יובל שטייניץ והשר לביטחון פנים אמיר אוחנה הם אמרו: "הנשיא לא קובע את תוצאות הבחירות! אסור לו להיות שחקן פוליטי".

עוד הוסיפו השלושה ואמרו כי "מאז הקמת המדינה כל נשיאי ישראל נתנו את ההזדמנות הראשונה להרכבת הממשלה למועמד שקיבל את מספר הממליצים הגדול ביותר – וכך צריך להיות גם הפעם".

יו"ר תקווה חדשה גדעון סער הגיב: "ההתקפה הפרועה של הליכוד על נשיא המדינה ימים לפני החלטתו לפי סמכותו הקבועה בחוק היא שלב נוסף במערכה שמנהל נתניהו נגד כל סמלי וסממני הממלכתיות. נתניהו מעוניין בשלטון מוחלט ונצחי תוך רמיסת כל מערכות המדינה. הגיע הזמן שיזוז הצידה ויאפשר לישראל לחזור

אין תמונה

עוד באותו נושא

מייל אדום

10:49

|

חדשות סרוגים

0

0

😀 👏

תגובות

27
10
אגם
31.03.21

נשיא מנוול חלאה

1
ירושלמית
31.03.21

פה מפיק מרגליות.בט באב נשמע ממך על אהבת חינם בלה בלה בלה

2
לאגם הרשעית
04.04.21

ככה לא מדברים על נשיא גברת אגם שונאת אדם ושפוטה ביביסטית. השם לא הולם אותך מרשעת יותר מתרים.

9
שלום
31.03.21

דברי ריבלין חמורים מאוד והם לא פחות מאשר מעורבות םוליטית לאובת חברו הטוב גדעון סער. מרגע שריבלין התבטא פוליטית נבצר ממנו להחליט למי להרכיב את הממשלה . יש לפעול נגדו בבגץ לנבצרות סמכויותיו בנושא. יור הכנסת אמור להחליף נשיר שנבצר ממנו למלאות את התפקיד ועל היור להחליט למי להרכיב את הממשלה

1
נעמה
31.03.21

לנשיא יש מקום בדמוקרטיה,תמיד היה,והשיקולים שלו כפי שנאמרו נלקחים ונשאבים מתוך הליכים דמוקרטיים.הוא אינו מתערב,הוא קורא ורוצה לקרוא נכון את התמונה הפוליטית שנוצרה. גם תגובתו אליכם טובה נאורה ומאד מלכותית ומלכותית

2
''ארגון טפו ריבלין''
31.03.21

ארגון טפו ריבלין, עומד לערוך סרט 'חיי הסרחון' חיי הסירחון של רובי התאב לרסק את הימין

3
רונה
04.04.21

שאפו נעמה. סוף סוף תגובה בוגרת ועניינית.

4
בכד ריבליו
04.04.21

נמוך מאוד וירוד. תגובה עלובה לאיש כביכול מאמין וערכי. לא כך מחנכת התורה.

5
טפו עליך רובי
31.03.21

תעמידוני ליד רובי כדי לירוק עליו הבן שלי בן ה9 אומר. שהנשיא הוא ''פרצוף של ליצן''. ואני מוסיף ''ליצן אכזרי שחיק טמייא.

8
מאיר -עברי אנכי
31.03.21

לא תקום עוד ממשלת ערב רב בארץ ישראל!!! לא תקום עוד ממשלת ערב רב בארץ ישראל!!!

1
נעמה
31.03.21

אלא אם כן היא בחזקת ביבי נכון?

2
בני
31.03.21

למה לא תלכי לאתר הלסביות? כאן מגיבים שומרי מיצוות,תיתרחקי לכל הרוחות,

3
יפתח
31.03.21

, שומר:מצוות לא מגיב כך, שכחת , דרך ארץ קדמה לתורה, ואהבת לרעך כמוך, המלבין חברו ברבים כאילו. ... ועוד ועוד.

4
שרה
31.03.21

מישהו רגיש כאן לאהבה בין בני אותו מין?

5
בני
04.04.21

תלך אתה לאתר ההומואים או לאומלחים שכמוך. מאין לך שיש אתר ללסביות? יש לך טלפון כשר לא? עוד צבוע ששם כיפה ושרץ בידו.