ללא קטניות: הפשטידה שאתם חייבים להכין בפסח - סרוגים

ללא קטניות: הפשטידה שאתם חייבים להכין בפסח

לא יודעים מה להכין בפסח הזה? סידרנו לכם מתכון קל ומהיר לפשטידת גבינות ומצות שתעשה לכם את חול המועד. מתכון ללא קטניות שתשמחו להכין גם אחרי פסח

ללא קטניות: הפשטידה שאתם חייבים להכין בפסח
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפשטידת מצה בריי מוקרמת 

לא יודעים מה להכין בפסח הזה? סידרנו לכם מתכון קל ומהיר לפשטידת גבינות ומצות שתעשה לכם את חול המועד. מתכון ללא קטניות שתשמחו להכין גם אחרי פסח

מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
2 ביצים
4 מצות שלמות
1חבילה עלי מנגולד / תרד
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס חלב/ שמנת לבישול
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי מוקרם: גבינת פרמז'ן/צהובה מגוררת + גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים וכף מלח, ברגע שהם מתרככים מועכים לפירה. קוצצים את עלי המנגולד/ התרד

2. מרטיבים את המצות ומסדרים שכבה ראשונה של מצות בתבנית או סיר המתאים לתנור. שוברים את המצות לחתיכות קטנות או מרפדים שכבה אחת שתכסה את כל תחתית התבנית (את המצות הנותרות שוברים לקוביות קטנות ושומרים בצד)

3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

4. בקערה גדולה מערבבים היטב את הביצים, החלב/השמנת, הפירה ועלי המנגולד/ התרד. מוסיפים את הגבינה המגוררת ושאריות המצות שנותרו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב

5. יוצקים את הבלילה על התבנית עם המצות ומפזרים את תערובת הגבינות לציפוי מוקרם וטעים במיוחד

6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים במשך 25 דקות או עד שהפשטידה זהובה והגבינות מעל נמסות ומבעבעות

חג שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו