הרב אביע"ד סנדרס מרבני בית הלל ור"מ במדרשת לינדנבאום פרסם פוסט בפייסבוק המתנגד לעלייה להר הבית. "ברור לי שהלכתית לעולים יש על מה לסמוך. העולים להר הם מכל חלקי הציבור הדתי. מהם רבנים חרדים, רבנים שמרנים ומהם רבנים ורבניות מהציבור הדתי ליברלי".

הוא טוען כי הוא מרגיש שהציבור הדתי ליברלי לקח על עצמו את העלייה להר ורבים מרבניו ורבניותיו תומכים בעליה להר ומוסיף שברור לו שמבחינה ליברלית זה לא יכול להיות שיהודים מופלים בהר בצורה כה בוטה ושיש איסור תפילה בהר הבית רק ליהודים.

הרב דרוקמן, ארכיון (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

"אבל אני לא עולה להר ואפילו מתנגד בצורה חריפה", כותב הרב סנדרס. "זכור לי איך כל פעם שהיינו יורדים לכותל בערב שבת עם ניגון "ישמחו במלכותך" מרגע הכניסה לרחבה למעלה בסוף המדרגות, נכנסה איטיות שכזו, ושנכנסנו לרחבה ממש- הליכה במורא. וזכור לי איך הרב הדרי היה מספר בלי סוף על הרב קוק ששמע שרקדו בכותל, אמר איפה 'מורא מקדש'".

הוא ממשיך ומספר כי "ידועים הסיפורים על חלק מרבני הישיבה שלא נוגעים בכלל באבני הכותל בגלל מורא מקדש ועוד. וככל שהעליה להר נעשית המונית יותר והתמונות המחייכות מפורסמות כפוסט מהר הבית אני מרגיש את מורא מקדש נרמס לו. וכלל שהעליה הופכת להיות יותר הצהרה פוליטית אני מרגיש את מורא מקדש נרמס לו. וככל שהעולים מדברים בשפה של להנכיח את הריבונות בהר, אני חושב על מקום אחד שאינו יכול להיות בריבונות שלנו אלא רק בריבונות של משהו מעבר לנו וכדברים המיוחסים לרב צבי יהודה לענין הר הבית אנחנו כמו סאטמר", הוא כותב.

"ואני חושב על קדושה לא נגישה שאמורה להישאר לא נגישה- ואת צנועים חכמה ובמקום זאת סלפי ורמוס חצרי".

לדבריו "אנחנו לא מוכנים עוד להר הבית ועל מקום השלום שיכול להפוך למקום מלחמה. ובכלל, אין לי מושג מה ואיך אמור להיות על ההר. אבל ברור לי שזה לא מה שנמצא במכון המקדש אלא משהו אחר לחלוטין- שאני לא יודע מה הוא. ועד שדבר זה יתברר, נמשיך לחכות".

הרב סנדרס אומר כי ברור לו שהרבה יקראו את הדברים ויאמרו שהוא גלותי, ושדברים לא מתאימים למי שמאמין בעמדות הלכתיות חדשניות כמוני, "אבל זה בדיוק הענין, דעות לא באות על אוטומט. והלוואי ויגיע היום שיבנה בית התפילה לכל העמים ויובהר מה אמור להיות בהר הבית בימינו ואז נעלה בשמחה ובשלום".