אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לא רק שוקולד: 7 ממרחים שישדרגו לכם את המצה

תשכחו מהשוקולד, לכבוד פסח סידרנו לכם 7 מתכונים פשוטים לממרחים מתוקים ומלוחים שישדרגו כל מצה. מפסטו ביתי ועד קרמל בריא שתוכלו לחסל בלי רגשות אשם

לא רק שוקולד: 7 ממרחים שישדרגו לכם את המצה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכונים לפסח: תשכחו מהשוקולד, לכבוד פסח סידרנו לכם 7 מתכונים פשוטים לממרחים מתוקים ומלוחים שישדרגו כל מצה. מפסטו ביתי ועד קרמל בריא שתוכלו לחסל בלי רגשות אשם

1. ממרח גוואקמולי (אבוקדו)

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

2 אבוקדו גדולים
מיץ מליים /לימון רגיל 1
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1 בצל קצוץ
1/2 כפית אבקת שום/ שן שום כתושה
2 כפות כוסברה קצוצה

לשדרוג: קוביות עגבניה / כף שמנת / ביצה קשה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מקלפים ומועכים האבוקדו בקערה גדולה או בבלנדר/ לקבלת מרקם חלק יותר. יוצקים מעל את מיץ הליים ומערבבים.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד.

3. מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקרר למשך רבע שעה לפחות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו היטב.


2. מתכון לממרח חצילים כפרי

(צילום: shutterstock)

מצרכים:

1 חציל גדול וקל
3 שיני שום
3 כפות עגבניות מיובשות (לא חובה)
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. קולים את החציל בשלמותו בתנור או על אש גלויה/ מנגל במשך 20 דקות.

2. שולפים את בשר החציל, מסירים את הקליפה ומעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים את שמן הזית ושיני השום, העגבניות המיובשות ומתבלים במלח ופלפל. לאחר מכן מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.


3. מתכון לממרח פסטו

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים: 
צרור בזיליקום טרי
חצי צרור פטרוזיליה / כוסברה
4 שיני שום
100 גרם צנוברים / אגוזי מלך (למקפידים על קטניות – אפשר לוותר)
חצי כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:
1. מפרידים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה או הכוסברה מהגבעולים, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הצנוברים והשום וטוחנים למחית כמעט חלקה (אך לא חלקה לגמרי). תוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דק.

2. לקראת סיום, מתבלים את התערובת במלח ופלפל (ניתן להוסיף או להפחית בכמויות הרשומות לפי הטעם).

3. מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל הפסטו שכבה דקה של שמן זית, כדי לשמור על הצבע הירוק, ומכניסים למקרר.


4. מתכון לחומוס כתום (לאוכלי קטניות)

מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
1 כוס פירה דלעת/ בטטה (כ-1/4 דלעת מבושלת / אפויה, מעוכה לפירה)
2 שיני שום, קלויות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
2 כפות שמן קוקוס / שמן זית (המרקם יהיה פחות סמיך)
1 כף טחינה גולמית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
במעבד מזון, טוחנים את כל המרכיבים למחית חלקה, עד לקבלת המרקם הרצוי.


5. מתכון לממרח נוטלה ביתי ובריא (לאוכלי קטניות)

גם בריא גם טעים (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
כוס אגוזי לוז
רבע כוס סילאן
3 כפות אבקת קקאו
קורט מלח
2.5 כפות שמן קוקוס/ שמן חמניות
טיפת תמצית וניל

אופן הכנה:
מערבבים הכל יחדיו. אפשר לשחק מעט עם הטעמים. אם מדובר בילדים קטנים שמורגלים מאוד למתוק אפשר להתחיל עם יותר סילאן ולאט לאט עם ההכנות להתחיל להפחית מעט כל פעם עד שיסתגלו.

למבוגרים אפשר לטחון את האגוזים גס כדי שיהיה ממרח קראנצ'י ומעניין יותר. נזכיר שלילדים מתחת לגיל 5 אין להגיש אגוזים שאינם טחונים עד לרמת האבקה וממרח חלק, אפשר להוסיף לבוגרים מעט מלח גס או צ'ילי לקבלת טעם מעניין יותר.

המתכון באדיבות: אורטל ברובין חן, נטורפתית בכללית רפואה משלימה


6. מתכון לממרח בננות ווניל

מצרכים: 
2 בננות בשלות בגודל בינוני/גדול, מרוסקות (בערך 1/4-1/2 כוס)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס חמאה לא מלוחה/מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות קינמון
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני לא מכוסה, משלבים את הבננות, הסוכר, החמאה/המרגרינה ומיץ הלימון על אש בינונית-גבוהה ומאפשרים לתערובת להתבשל במשך 15-20 דקות, או עד שהיא מסמיכה ברמה הרצויה, תוך ערבוב לעתים קרובות. הריבה ממשיכה להתעבות כשהיא מתקררת.

2. מנמיכים את החום, מוסיפים את הקינמון והווניל ומערבבים יחד.

3. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית ומאחסנים בטמפרטורת החדר, עד חמישה ימים.


7. מתכון לממרח קרמל בריא 

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
8-10 תמרים בשרניים
1/4 כוס מים
במידה ורוצים מתוק יותר- 1 כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

בבלנדר, על מהירות גבוהה טוחנים יחד את התמרים, הסוכר והמים במשך כ-30 שניות, עד לקבלת מרקם קרמי חלק ואחיד.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו