אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הלהיט לפסח: מתכון מנצח ללזניה בשרית ממצות

נמאס לכם מהמצה בריי? זה הזמן להכין מהמצות לזניה בשרית כשרה לפסח, שתרצו להכין שוב ושוב. מתכון קל, טעים ומשביע שישדרג כל ארוחה בחול המועד (ולא רק) - בתאבון!

הלהיט לפסח: מתכון מנצח ללזניה בשרית ממצות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללזניה ממצות

נמאס לכם מהמצה בריי? זה הזמן להכין מהמצות לזניה בשרית כשרה לפסח, שתרצו להכין שוב ושוב. מתכון קל, טעים ומשביע שישדרג כל ארוחה בחול המועד (ולא רק) – בתאבון!

מצרכים:

3 מצות שלמות רטובות
לשכבת הבשר:
1 כף שמן זית
500 גרם בשר טחון
1 בצל
3 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב העגבניות:
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
פחית רוטב עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
בזיליקום טרי

רוצים להכין את המתכון בגרסה חלבית? למתכון: 

עוד באותו נושא

אל תפספסו: כך תכינו לזניה אדירה ממצות. צפו

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 175 מעלות.

2. הכנת שכבת הבשר: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת מזלג או כף עץ. מוסיפים כף רוטב עגבניות ומתבלים בפלפל ומלח. מבשלים על אש בנונית, מערבבים היטב ומורידים מהאש ברגע שהבשר משנה את צבעו ומזהיב מעט

3. הכנת הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים שום עד להזהבה, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ואת הרסק. כשהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים בפלפל ומלח. מבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית ומערבבים מדי פעם, עד לקבלת רוטב אחיד.

4.  מרטיבים 3 מצות במים במשך 30 שניות

5. רגע האיחוד: בתבנית פיירקס חסינת אש, יוצקים כף גדולה ונדיבה של רוטב עגבניות, על שכבת רוטב העגבניות מסדרים מצה, ועליה יוצקים שכבה מכובדת של בשר ועליה רוטב עגבניות ומצה וכך חוזרים על התהליך פעמיים.

5. מפזרים על כל השכבות את הרוטב הנותר ומכניסים לתנור למשך 30 דקות, או עד שהלזניה משחימה מעט. חותכים ומגישים

פסח שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו