גוש שלישי של בנט סער: הדרך לצאת מהפלונטר
התקיעות הפוליטית זו מערכת בחירות רביעית, מחייבת יציאה מהקופסה, הדבר שיכול לעבוד זו הקמת גוש סער-בנט שיתחיל לנהל מגעים בנפרד עם שני הצדדים. בשלב הבא להכניס לתוכו את יהדות התורה

התקיעות הפוליטית מחייבת יציאה מהקופסה, כי בחירות חמישיות לא יכולות להיות כאן, הן גם כנראה לא יביאו תוצאה שונה, ואם כן היא תהיה עוד יותר לרעת נתניהו שזאת התוצאה שהביא לאחר הסכמי השלום והבאת החיסונים. הדבר המתבקש עכשיו הוא לעשות גוש שלישי של סער ובנט שיתחיל לקיים מגעים קואליציוניים להקמת הממשלה.
על פי התכנית, בנט וסער צריכים לאחד את המפלגות לסיעת: "ימינה – תקוה חדשה" ולהכריז שהם יקיימו עם שני הגושים, גוש ביבי וגוש רק לא ביבי, מגעים להקמת ממשלה פריטטית. נפתלי בנט יוכרז כראש הממשלה, גדעון סער כשר החוץ וסגן ראש הממשלה.
האפשרויות הן ממשלה ברוטציה עם נתניהו כשבנט ראשון ונתניהו שני, אף אחד יותר לא יסכים שנתניהו יהיה ראשון אפילו לא לחודש, אחרי מה שקרה עם גנץ- שחוקקו את שינוי המשטר בישראל וזה בסוף התפרק.
כך גם סער יוכל להגיד למצביעיו, הנה הוצאתי את נתניהו מבלפור אבל יצרנו הסכם שמדינת ישראל יכולה לתפקד. על פי ההסכם הזה, בממשלה עם גוש נתניהו, בנט וסער שולטים על חצי ממשלה, כשהם ראשונים כאמור, יחד עם אלקין, יהיה קשה לעשות להם תרגילים פוליטיים – לשלושת השועלים המנוסים הללו.
האפשרות השנייה היא ממשלה עם גוש לא ביבי לפיד, העבודה מרצ, המו"מ מתנהל יחד כדי לדרבן את הגושים לקיום מו"מ קואליציוני. הראשון שמגיע זוכה. הגעה לגוש השני תצטרך להישען על הערבים, מה שבימין כבר מכשירים עם רע"מ. בנט וסער לא יגידו זאת בפיהם, כמו שנתניהו לא אמר זאת ורק שלח אנשים מטעמו להפריח את בלון הניסוי הזה ויש להם חבל ארוך לנהל מגעים עם הצדדים. הראשון שמגיעים איתו לסיכום חותם, הם יגידו.
השלב הבא זה לנסות לצרף את יהדות התורה לבלוק סער בנט. יהדות התורה תקבל כך תפקידים שהם ירצו בחלק הפריטטי של בנט וסער, תפקידי שרים, סגני שרים וראשי וועדות. הם לא יקבלו יותר בשום הסדר אחר, הם גם יעגנו את הישארותם בכל ממשלה שתקום. הצירוף של יהדות התורה לבנט סער תחזק אותם בניהול המגעים מול 2 הגושים. יהדות התורה חיה בשלום עם סער, גם עם בנט הם יוכלו להסתדר. יחד הגוש הזה ינהל מגעים עם מפלגות בשני הגושים.
הדבר הנוסף הוא פירוק בלוק נתניהו, מה שלא יותיר ברירה.
בכל מצב שזה מתפרק, בנט וסער רצים יחד כמפלגה אחת לבחירות הבאות, כשהם אומרים שהם עשו הכל כדי למנוע את אותן בחירות חמישיות.
לא יודע אם זה יעבוד, אבל כרגע אין הרבה אפשרויות על השולחן.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו