אין לחם? תאכלו נאן: הפתרון המושלם לסופ"ש הקרוב
הכשרתם את התנור? אל דאגה, סידרנו לכם מתכון קל ומהיר במיוחד לנאן הודי שמכינים על המחבת ומקבלים תחליף מושלם ללחם לימים הקרובים ואפילו לערב שבת המתקרב
מתכון לנאן הודי
הכשרתם את התנור? אל דאגה, סידרנו לכם מתכון קל ומהיר במיוחד לנאן הודי שמכינים על המחבת ומקבלים תחליף מושלם ללחם לימים הקרובים ואפילו לערב שבת המתקרב.
רק 4 מרכיבים ו10 דקות התפחה ויש לכם פיתות אווריריות ורכות שאפשר לאכול עם כל דבר בלי לעשות פירורים ועל הדרך לחסל בכיף את כל הקמח שנשאר לכם בבית
שימו לב: הנאן, אינו כשר לפסח כמובן – אך יכול להיות פתרון מעולה עבור ערב שבת הקרוב ושבת בבוקר (עד הזמן המותר לאכול חמץ)
מנות: 6 נאן בינוניים | פרווה
מצרכים:
1 ו-1/2 (250 גרם) קמח
1/2 כוס (125 מ"ל) מים חמים
2 כפות (25 מ"ל) שמן זית
1/2 כפית מלח
תוספות מומלצות: שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, זעתר
אופן ההכנה:
1. יוצקים את הקמח המנופה לקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז הקמח. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים.
2. לשים ביד או במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה, מרדדים את הבצק לכדור, משמנים את הקערה בשמן זית ומכסים. מעמידים את הבצק לתפיחה במשך 10 – 15 דקות במקום חמים.
3. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל 6 חלקים, מותחים כל מנה, ומרדדים בעזרת מערוך עד שהם דקים ככל האפשר.
4. מחממים מחבת על הכיריים ללא שמן ומניחים בה את הלחם.
5. כאשר בועות מתחילות להופיע על הלחם, הפכו אותו לבישול הצד השני. יש לחזור על הפעולה עם כל נאן.
טיפ לשדרוג: הנאן הוא לחם ניטרלי ומצוין לליווי כל מנה, אך אם מתחשק לכם ניתן להעניק לו שדרוג בטעם על ידי הוספת שום כתוש או (וגם) פטרוזיליה / או זעתר יחד עם שמן זית
בתאבון!
================
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka