מנכ"ל מכון 'מדגם', מנו גבע, מעריך כי גם אחרי סגירת הקלפיות בשעה 22:00, אזרחי ישראל לא ידעו מי יהיה ראש הממשלה הבא.

בראיון לחדשות הבוקר בקשת 12, אמר גבע: "בבחירות האלה זה הרבה יותר מורכב. יש הרבה גורמי אי ודאות הפעם – אחוזי ההצבעה, ארבע מפלגות שנמצאות על סף אחוז החסימה וגם אחוז המתלבטים. הסקר האחרון שפורסם הוא בהחלט בסיס לשינויים, הפעם צריך להיזהר".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ח"כ נפתלי בנט בכנס סרוגים בחאן אל אחמר

גבע הסביר כי "לפי הסקר האחרון, יש ארבעה אחוז מתלבטים. ההתלבטויות הן בתוך הגושים – תומכי נתניהו ומתנגדי נתניהו. היחיד שאנחנו לא לגמרי סגורים לגביו זה בנט, לא בטוחים עם מי הוא הולך".

לשאלה איזה גוש מוביל השיב גבע: "קשה לדעת, זה גבולי מאוד כרגע. אנחנו מקבלים בגושים 60-60. נניח שנתניהו יתחזק, השאלה על חשבון מי. אם הוא מתחזק על חשבון בנט או על חשבון הציונות הדתית, אז בסופו של דבר זה לא משנה לגוש".

גבע אמר כי המאבק יוכרע בקרבות התחתית: "לפי הסקר האחרון יש ארבע מפלגות שעומדות על ארבעה מנדטים. יש כאלה שמגרדות את הארבעה מנדטים מלמטה, ויש כאלה שנמצאות מעל הארבעה".

על ההיחלשות של בנט וסער אמר גבע: זה נורא פשוט. לבנט היו 21 מנדטים, אבל אז סער נכנס והודיע בצורה מפורשת שהוא לא הולך עם נתניהו. הקולות עברו מבנט לסער, אלא שאז לפיד התחיל לעלות והקולות עברו אליו. עכשיו התחילה מגמה שבה מנדטים מבנט עוברים לנתניהו, גם מסער אבל פחות. היום כל אחד מהם עומד על תשעה מנדטים".