סורגים פסח: מתכון חגיגי לעוף ברוטב לא שיגרתי - סרוגים

סורגים פסח: מתכון חגיגי לעוף ברוטב לא שיגרתי

מתלבטים מה להכין לליל הסדר? רגע לפני החג, סידרנו לכם מתכון חגיגי לעוף ברוטב לא שיגרתי עם תפוזים אניס ודלעת שיפתיע את כל האורחים 

חדשות סרוגים
סורגים פסח: מתכון חגיגי לעוף ברוטב לא שיגרתי
  (צילום: יחצ TEKA)

מתכון לעוף עם תפוזים, אניס ודלעת

מתלבטים מה להכין לליל הסדר? רגע לפני החג, סידרנו לכם מתכון חגיגי לעוף ברוטב לא שיגרתי עם תפוזים אניס ודלעת שיפתיע את כל האורחים

מצרכים

8 כרעי עוף
2 בצלים קצוצים
1 ראש שום ו-2 שיני שום כתושות
2 תפוזים
4 כוכבי אניס (אפשר להחליף בשומר טרי חתוך לפרוסות או רבעים)
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות
15 מ"ל רוטב סויה
1 כפית סוכר חום
50 מ"ל מיץ תפוזים
50 מ"ל ציר עוף (או מים + כף אבקת מרק עוף)
1 כפית קמח תירס
מלח
שמן זית

(צילום: יחצ TEKA)

הוראות הכנה:

1. חממו מחבת מעל חום בינוני ומזגו מעט שמן זית, שיכסה את התחתית.

2. כאשר השמן חם, הוסיפו מלח לכרעיים וטגנו עד שיקבל צבע מוזהב משני הצדדים. הניחו אותם על תבנית אפייה.

3. באותה המחבת, הקפיצו בצלים ואת השום הכתוש למשך מספר דקות. הוסיפו כוכב אניס וצ'ילי למחבת, והקפיצו הכול יחד למשך מספר דקות נוספות.

4. הסירו מהאש והוסיפו את התערובת לכרעיים.

5. שימו בתבנית את רבעי הבצלים, הדלעת, ואת ראש השום, חתוך לחצאים לרוחב.

6. חממו מראש תנור ל-180ºC.

7. שימו בקערה רוטב סויה, סוכר ומיץ תפוזים, וערבבו הכול היטב.

8. מזגו את התערובת על כל הכרעיים ואפו בתנור למשך כ-30 דקות בחום של 180ºC. לאחר מכן, הוסיפו את התפוזים לתבנית הכרעיים ואפו למשך כ-15 דקות נוספות.

9. הוציאו מהתנור ומזגו את רוטב העוף לסיר.

10. העלימו את גושי קמח התירס בכוס, באמצעות מים קרים והוסיפו את התערובת לסיר הרוטב. הפכו את התערובת לסמיכה על גבי אש קטנה. לאחר מכן, הרתיחו וערבבו כל הזמן. כאשר הוא מוכן, מזגו את הרוטב על הכרעיים והגישו.

חג שמח!

==============

המתכון באדיבות המותג TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו