כחודשיים לאחר ההפסד במרוץ לרבנות הראשית, קיים אמש (שני) מי שהיה מועמד לרבנות הראשית, הרב שמואל אליהו, אירוע סליחות המוני בכותל המערבי. היה זה מפגן מרשים, שעל פי הערכת המשטרה, השתתפו בו למעלה מעשרים אלף מתפללים. מתפללי הכותל המערבי לא זוכרים מתי התקיימה תפילה גדולה כל כך, לבד מאירועי הסליחות של הרב עובדיה יוסף.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

מתפללים מכל קצות הארץ ומכל שכבות וגווני האוכלוסייה בישראל עשו דרכם לאירוע של הרב אליהו. את התפילה הנהיג הרב ולצד הפיוטים המסורתיים שילב דברי התעוררות ותפילה מיוחדת לשחרורו של יונתן פולארד.

אחד מאירועי השיא בתפילה היה קטע "קריאת שמע", הרב אמר שעלינו להיזכר בקריאת השמע של קדושי ישראל שמסרו נפשם על קידוש ה', ודיבר על רועי קליין. את "קריאת השמע" כיבד הרב את ח"כ יוני שטבון, שחילץ תחת אש את גופתו של חברו ומפקדו רס"ן רועי קליין הי"ד בקרב בינת ג'בל במלחמת לבנון השנייה. שטבון סיפר בהתרגשות לרבבות המתפללים על קריאת השמע של קליין, רגעים קלים לאחר שקפץ על הרימון והציל את פקודיו.

ח"כ יוני שטבון מסר: "עשרות אלפי יהודים מהצפון ומהדרום, מכל קצות הארץ, באו להתאחד בירושלים יחד עם הרב שמואל אליהו שליט"א ולהתקרב לבורא עולם ערב יום הכיפורים. מבחינתי, הבשורה הגדולה של הערב המיוחד הזה היא שחזרנו לעם".

שטבון הדגיש כי "כל הכיפות, כל הצבעים מהשכונות, מהערים ומהעיירות – כל עמך בית ישראל. אני גאה על שזכיתי לקחת חלק בהצלחת הערב הקדוש הזה. בע"ה בשנה נכפיל את מספר המשתתפים".

לגלריית ענק מאירוע הסליחות לחצו כאן