הממשל בארה"ב בדרך להכרה ברצח העם הארמני שנעשה על ידי הטורקים במלחמת העולם הראשונה, כך מדווחים כתבים בבית הלבן.

רצע העם הארמני נעשה על ידי הצבא הטורקי במהלך מלחמת העולם הראשונה. ברצח ישיר, ובהגליה שהובילה לרעב ומחלות נספו בין מיליון למיליון וחצי ארמנים.

בית הנבחרים האמריקני הצביע בעבר בעד הכרה ברצח הארמני כרצח עם, כאשר ההצעה עברה ברוב של 405 תומכים מול 11 מתנגדים. אך בארה"ב ההחלטה נמצאת בידי הממשל – כלומר הנשיא. כעת נראה כי גם הנשיא ביידן יצטרף להחלטה רשמית בקרוב.

לפי היסטוריונים, כמיליון וחצי ארמנים נרצחו על ידי הטורקים העות'מנים בימי מלחמת העולם הראשונה, כאשר חוקרים רבים רואים באירועים האלה את רצח העם הראשון של המאה ה-20. מנגד טורקיה טוענת שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה וכי מדובר בקורבנות של מלחמת אזרחים והתקוממות, ולא של רצח עם שיטתי. המדינה פועלת רבות כדי למנוע ממדינות שונות להכיר באירועים כרצח עם, ומטילה סנקציות נגד מדינות המקדמות הליכי הכרה שכאלה.

בישראל מועלות מדי פעם קריאות להכרה ברצח העם הארמני, אך אלה נופלות בשל חשש מפגיעה ביחסים עם טורקיה שמתנגדת לכל איזכור של המעשים שהתרחשו לפני יותר מ-100 שנה.