אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הכשרתם את התנור? מתכון לעוגת שבת ללא אפייה

הכשרתם את התנור, או סתם כבר אין לכם כוח מהניקיונות לפסח? סידרנו לכם מתכון מהיר לטארט שוקולד אגוזים שתוכלו להכין בקלות ללא אפייה וליהנות בשבת מעוגה טעימה במיוחד

הכשרתם את התנור? מתכון לעוגת שבת ללא אפייה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לטארט שוקולד אגוזים

הכשרתם את התנור, או סתם כבר אין לכם כוח מהניקיונות לפסח? סידרנו לכם מתכון מהיר לטארט שוקולד אגוזים שתוכלו להכין בקלות ללא אפייה וליהנות בשבת מעוגה טעימה במיוחד

מצרכים:
330 גרם ביסקוויטים
110 גרם חמאה, מומסת
למילוי:
300 גרם שוקולד צ'יפס (אפשר להשתמש גם בטבלאות שוקולד חלב / מריר חתוכות לקוביות)
200 מ"ל שמנת מתוקה
כוס תערובת אגוזים (ניתן לערבב יחד פיסטוקים, פקאנים, שקדים, אגוזי לוז, בוטנים וכו')

שימו לב: ניתן להפוך את העוגה לפרווה על ידי החלפת החמאה במרגרינה ושימוש בשוקולד פרווה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את העוגיות לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים יחד לתערובת אחידה.

2. מעבירים את תערובת העוגיות לתבנית פאי עגולה, ומרפדים בה היטב את התבנית. מעבירים למקפיא ועוברים להכנת המילוי.

3. בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמנת המתוקה, כשהיא מתחילה לבעבע יוצקים אותה על השוקולד צ'יפס. ממתינים 1-2 דקות ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את תערובת האגוזים ומערבבים שוב.

4. יוצקים את מילוי השוקולד על בסיס הפאי ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד לילה שלם לפני ההגשה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו