אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים ומהיר: ארוחת שבת שלמה בבצק עלים

מחפשים רעיון פשוט וטעים לארוחת שבת? רגע לפני שפסח מגיע, סידרנו לכם 2 רעיונות טעימים במיוחד לשבת שתוכלו להכין מבצק עלים ועל הדרך להיפטר מהחמץ. לכם רק נותר לבחור אם בא לכם דג או בשר

טעים ומהיר: ארוחת שבת שלמה בבצק עלים
  (צילום: שטארסטוק)

1. מתכון למאפה סלמון וולינגטון

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים, מופשר במקרר
300 גרם פילה סלמון
30 גרם מרגרינה בטעם חמאה (במקום חמאה)
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
צרור עלי תרד טריים
מלח לפי טעם
1 כף פסטו (לא חובה)
קמצוץ אגוז מוסקט
פלפל לבן לפי טעם
1 חלמון ביצה טרוף להברשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2.ממיסים את המרגרינה במחבת, ומאדים את הבצל, השום והתרד. מתבלים במלח, פסטו ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש.

3. פורשים את בצק העלים על תבנית אפייה גדולה.

4. מניחים במרכז את הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לבן.

5. מניחים את תערובת הבצל והתרד על הסלמון, ועוטפים הכל בבצק העלים.

6. בעזרת סכין, משרטטים חתכי שתי וערב אלכסוניים מעל – כמעט עד הסוף. נזהרים לא לחתוך את הבצק לגמרי. מברישים בחלמון הטרוף.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. ושומרים בתבנית מכוסה עם נייר כסף.


2. מתכון לרול פטריות ובשר

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

1 בצק עלים
500 גרם בשר טחון
1/3 כוס חרדל
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסלת פטריות שמפניון/פורטבלו (אפשר גם וגם)
חציל חתוך לקוביות (לא חובה)
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לציפוי: 1 ביצה טרופה + 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה

2. במחבת גדולה מקפיצים את הבצל עם מעט שמן זית, ברגע שהבצל מתחיל מעט להזהיב מוסיפים את החצילים

3. לאחר שהבצל והחצילים הזהיבו מוסיפים את הבשר הטחון, בעזרת מזלג או כף עץ מפוררים את הבשר היטב ומוסיפים את הפטריות והיין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים

4. מקפיצים הכול יחד ומצמצמים נוזלים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. לאחר מכן מורידים מהאש לצינון

5. פותחים את גיליון בצק העלים על נייר האפייה ומורחים עליו את החרדל באופן שווה

6. מסדרים את תערובת הפטריות והבשר על חצי מריבוע בצק העלים ולאחר מכן מכסים את התערובת בחלק הבצק הנותר

7. מהדקים היטב את בצק העלים כדי שלא יפתח בתנור ובעזרת מזלג או סכין חורצים בזהירות כמה פסים עדינים בבצק.

8. מברישים בביצה טרופה, מפזרים את השומשום ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות או עד להשחמה.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם רוטב פטריות חם

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו