זעם באיחוד האמירויות: לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בשבוע שעבר כי יורש העצר האמירתי מוחמד בן זאיד הסכים להעביר השקעות לישראל, בחדשות 12 דווח היום (רביעי) כי גורמים באבו דאבי זועמים על השימוש שנתניהו עושה בארצם כחלק מקמפיין הבחירות שלו. בדבריהם אמרו כי נתניהו עירב באופן אישי את שמו של בן זאיד בקמפיין, למרות רצונם שלא להיות מעורבים כלל במערכת הפוליטית הישראלית.

לפי הדיווח, באיחוד האמירויות הופתעו לראות את ההכרזה של נתניהו על ההשקעה הכספית של כ-40 מיליארד שקלים, והבהירו כי המגעים על ההשקעות לישראל נמצאים רק בשלב ראשוני ביותר. לדבריהם, הקשרים של איחוד האמירויות הם מול מדינת ישראל ולא מול פוליטיקאי כזה או אחר. עוד ציינו כי הם לא רוצים בשום פנים באופן לשרת אף צד במערכת הפוליטית בישראל ולא להיות מעורבים במערכת הבחירות של נתניהו.

בתוך כך, מוקדם יותר היום דווח כי בוטלה הטיסה של ראש הממשלה לאיחוד האמירויות שתוכננה למחר. זאת לאחר ששר הכלכלה אנוואר גרגש פרסם בטוויטר הודעת ביטול לפיה הם אינם מעוניינים להיות חלק מהבחירות בישראל.

"מבחינת איחוד האמירויות, המטרה של הסכמי אברהם היא לספק בסיס אסטרטגי כדי לקדם שלום ושגשוג עם מדינת ישראל ובאזור כולו" אמר גרגש. "איחוד האמירויות לא יהיה חלק מכל מערכת בחירות פנימית בישראל, לא עכשיו ולא אי פעם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון (צילום: לע"מ)

נתניהו עצמו ניסה להוריד את הסיפור מסדר היום באלגנטיות, כשאמר כבדרך אגב, בראיון לרדיו גלי ישראל שלא ייסע: "צפויים עוד 4 הסכמים היסטוריים שנמצאים מעבר לפינה ואני מתכוון להביא. אני לא נוסע לאבו דאבי לפני הבחירות, אני אגיע לשם בהמשך, אבל יש עוד 4 מדינות ערביות שמחכות להסכמי שלום אתנו".