אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

המתכון שיעזור לכם לחסל את כל הפסטה בקלות

נשאר לכם מלא פסטה? רגע לפני שפסח מגיע, סידרנו לכם מתכון קל במיוחד למאק אנד צ'יז שיעזור לכם לחסל בקלות את החמץ ועל הדרך לסדר לילדים ארוחה משמחת במיוחד

המתכון שיעזור לכם לחסל את כל הפסטה בקלות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למאק אנד צ'יז

נשאר לכם מלא פסטה? רגע לפני שפסח מגיע, סידרנו לכם מתכון קל במיוחד למאק אנד צ'יז שיעזור לכם לחסל בקלות את החמץ ועל הדרך לסדר לילדים ארוחה משמחת במיוחד

מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה חלולה מסוג פנה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
30 גרם חמאה
3 כוסות גבינת צ'דר מגוררת גס או 250 גרם מוצרלה/צהובה + 50 גרם פרמזן מגורדות

רעיונות לשדרוג הרוטב:

-להוסיף כף אבקה להכנת רוטב פטריות/ חצי סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
-להוסיף 1/2 כפית זרעי חרדל טחונים או כף פפריקה חריפה
-חובבי העגבניות: ניתן להוסיף לערובת החלב 1/2 כוס רוטב עגבניות

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומבשלים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את החלב, המלח, הפלפל השחור ותבלינים נוספים במידה ורוצים (ראו רעיונות לשדרוג) ומבשלים עד שהתערובת רותחת ומתעבה.

3. במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסירים מהאש ומסננים היטב.

4. מוסיפים את הגבינה בהדרגה לתערובת החלב, ומבשלים עד להמסה מלאה. מערבבים את הפסטה ברוטב הגבינה, מעבירים לתבנית חרס או פיירקס, ואופים במשך 30 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט מעל. מגישים חם.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו