פרשן חדשות 12, עמית סגל, שתוקף מעת לעת את מתנגדי החיסונים, עוקץ את חבר הכנסת לשעבר, משה פייגלין, בעקבות הדברים שהוא מפרסם בעמוד הפייסבוק שלו בנושא החיסונים.
הכל החל כאשר העיתונאי עקיבא נוביק כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "זעקות השבר של מתנגדי חיסונים שלא מכניסים אותם לבתי קפה ומקומות בילוי, הן כמוזיקה קלאסית באוזניי".

סגל שיתף את דבריו של נוביק והוסיף: "ובמיוחד זעקותיו של משה פייגלין נגד הכנסתו למניין ביישובו. רוצה להתאבד? אנא עשה זאת באופן עצמאי".
דבריו של סגל נגד פייגלין מגיעים בעקבות פוסט שפרסם פייגלין לפני כשבועיים, בו סיפר כי הוא הלך לבית הכנסת ונאלץ לחזור לביתו מבלי להתפלל מכיוון שאינו מחוסן.

בין היתר כתב פייגלין: "חזרתי עכשיו מבית הכנסת בלי להתפלל. נראה שאאלץ להתפלל לבד – לך תדע כמה זמן. לא! בשום אופן לא אארגן מניין ללא מחוסנים ולא אשתתף בו. לא אתן יד לסלקציה הבזויה והמתועבת הזו. ליצירת שני מעמדות".
פייגלין הוסיף: "כשהיה חשש קל שבקלים שמישהו בבית פיתח תסמינים, רצנו כולנו, עמדנו בתור שעות ונבדקנו. ברור שאיש לא רוצה להדביק אף אחד. אבל לא באחריות מדובר כאן אלא בטירוף מערכות נורא".

"מדוע מחוסן אמור לחשוש מלא מחוסן? איש לא נותן לכך הסבר מניח את הדעת. הרי ההיגיון אומר שההפך הוא הנכון. אבל כל מי שעיניו בראשו כבר מבין שלא עניני בריאות מניעות פה את הקטר".





תגובות
אויי וייז מיר דער שייעגץ דעוונצך אליין י
פייגלין היחיד שראוי להנהיג את ישראל פייגלין היחיד שראוי להנהיג את ישראל מכל שאר הלצים בכנסת עמית סגל ילד
אדיוט
צודק - מה הפחד של המחוסנים מהלא-מחוסנים? אין אין שום היגיון בדרישה של המחוסנים כלפי הלא מחוסנים. אם אתם מחוסנים ובטוחים שהחיסון עובד ומגן עליכם, אז מה הפחד? אם אתם לא בטוחים שהחיסון עובד ואתם רוצים רק ליתר ביטחון להמשיך לשמור מרחק ולעטות מסכה, מה הפחד? במילא זה מה שעושים גם מחוסנים גם כאלה שלא. בהחלט לא ברורה ההחלטה ההזויה לאפשר רק למחוסנים להיכנס למקומות. ההפך הגמור צריך להיות.
אתה מדבר שטויות. הילדים לא מחוסנים. הדבקות יכולות לקרות גם למי שהתחסן. אני אישית לא נכנס לשום בית עסק שלא בודק שכולם עם תו ירוק. מי שלא מחוסן שיילך לבית קפה אחר.
אז בשביל מה החיסון? אם אפשר להדבק
בשביל להשאר בחיים. החיסון מציל ממחחה קשה. הופך את הקורונה לשפעת. מה שאתם מפנטזים... מחלה שלא מתים ממנה בכמויות אלא אם נדבקים, אז מחלימים וממשיכים הלאה. וגם אחוזי ההדבקה מינימלים ורואים כבר את הירידה בתחלואה. ומאחר ואני מכירה מחלימי קורונה שפיתחו תופעות לוואי ארוכות טווח, אז החיסון מונע גם את זה. בכל מקרה כפי שאתם טורחים לציין, החיסון עדיין נסיוני והניסוי בעיצומו, אז לא ניתן למתנגדי החיסון להרוס את הניסוי שבו אנו משתתפים בהתנדבות, ואתם תאלצו לוותר על מסעדות ומניינים בהם מקפידים על הניסוי. תתגברו
לא מפחדים. מענישים את האגואיסטים. עובדה: ככל שיתחסנו יותר בציבור , יחלו פחות. וכך נשתחרר מהמחלה זו האסטרטגיה של ישראל. אם היינו בניו זילנד, ברזיל או שבדיה, יכול להיות שהייתה אסטרטגיה אחרת, אבל כך החליטו פה, על האסטרטגיה הזו. הפורשים מדרכי הציבור אין להם חלק לעולם הבא. רוצים לקשקש על זכויות פרטיות ועוד כאלה, בהצלחה. אבל זכותנו לא להכניס אתכם וגם לשנא אתכם.
בשביל לך 95% הגנה. אז גולדי,מה עדיף? להיות חשוף לגמרי?
חכה לעולם הבא.. ותראה לאן הגעת... למחלקת הפתיים..
חוסר הבנה של פייגלין ביעילות החיסון. יעילות החיסון נגד הדבקה לא תסמינית היא כ-88% (גבוה ויפה מאוד) באופן יחסי מול לא מחוסנים לפי מחקר אמ"ן. אם אדם נפגש עם אדם לא מחוסן הסיכוי שלו להדבק גבוה בהרבה מאשר להדבק מאדם מחוסן שגם הוא מוגן ב88%. לכן אי אפשר לטעון שמחוסן לא צריך לחשוש מלא מחוסנים.