אסקפלריא מציגה 'קולות': סיפור של תיקון ותשובה - סרוגים

אסקפלריא מציגה 'קולות': סיפור של תיקון ותשובה

מסעו הרוחני של בחור ישיבה המאבד את שפיותו מתוך גאוותו וחותר להגיע לגילוי האמת הפנימית שלו עומד במרכזה של הצגה חדשה מבית אספקלריא שתוצג בחודש תשרי

אפי אברהם, חדשות סרוגים
אסקפלריא מציגה 'קולות': סיפור של תיקון ותשובה
  סיפור של תשובה וחיפוש עצמי.

עם סיומו של חודש הרחמים והסליחות ובעיצומם של עשרת ימי תשובה, התיאטרון הרפרטוארי אספקלריא מעלה בתחילת חודש תשרי את "קולות" –  פנטזיה מוזיקלית יוצאת דופן על פי הסיפור "מסירות נפש" של הסופר י.ל. פרץ המביאה סיפור של תיקון, תשובה ותהליך של סליחה.

ההצגה "קולות" מתמקדת במסעו הרוחני של חנניה – עילוי בתורה המאבד את שפיותו מתוך גאוותו, לאחר שקולל על ידי ראש ישיבה בירושלים לגלות, שיגעון ומוות בדיוק ביום השמיני לחתונתו. חנניה יוצא למסע לתיקון נפשו וחותר להגיע לגילוי האמת הפנימית שלו. הוא נישא למרים, בתו של הרב חייא, ראש ישיבה מכובדת בצפת, שמודיעה לאביה שלמרות הגורל המר שצפוי לה, היא נחושה להינשא לחנניה ויהי מה. ההצגה מתארת את סיפור מסע התשובה והסליחה של חנניה, אשר הינו עוצמתי מתמיד נוכח המועד בו מועלת ההצגה – עשרת ימי תשובה.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

תיאטרון אספקלריא מעלה זאת הפעם הראשונה דרמה מוזיקלית מסוג זה, הזרועה בשירי נשמה חדשים הנוגעים בנקודת האמת של כל אחד מאתנו. כל זאת בניהולו המוזיקלי של אבי בר איתן, שאחראי להפקת השירים המקוריים ואף מנגן בנגינה חיה במהלך ההצגה יחד עם שלושה נגנים נוספים המנגנים על כלי הקשה, כינורות, חללית ואקורדיון. עיבודו של פרופ' יהודה מורלי, ראש החוג לתיאטרון באוניברסיטה העברית, מצליח להפוך את הסיפור הקלאסי של י"ל פרץ  לדרמה איכותית בה למוסיקה יש חלק מכריע בחווייתו של הצופה והקול האנושי מתגלה כראי של הנשמה. הדרמה המוסיקלית "קולות" מפגישה בין אנשים שונים ויוצרת התמזגות של קולות בדרך להרמוניה, כאשר תהליך היצירה נבנה כתהליך של חיפוש משותף אחר הקול האמיתי – הראי הטהור של הנשמה.

לצד ההרמוניה המוזיקלית, הבמאי יפים ריננברג גם מעניק לנו הצצה מרגשת לחיים היהודיים בירושלים וצפת של המאה הקודמת בתקופת השלטון העות'ומאני. ההצגה מצליחה לשלב בצורה יוצאת דופן דרמה, שירה וגם הומור, ומעבירה היטב את סיפור המקום והזמן של אותה התקופה. התפאורה המרהיבה, בעיצובו של איליה קוץ, מציגה את נדודיו של חנייה במדבר העירוני תוך שהיא משלבת איורים ייחודיים הכוללים מוטיבים מודרניים אולם בו בזמן יוצרים תחושה של נסיעה במנהרת הזמן אל העיירה החסידית הקלאסית של פעם, המוכרת לכולנו.

במהלך ההצגה "קולות" מנסה הבמאי יפים ריננברג לענות על השאלה המרתקת "מהו תיאטרון יהודי", זאת בהתבסס על יצירתו של אחד מחלוצי אמנות הבמה היהודית – י"ל פרץ. ריננברג: "'קולות' הוא מחזה העוסק בתיקון. מסורת המחשבה היהודית מאמינה בתיקון – ביכולתו של האדם לשנות את דרכיו וגורלו וביכולתו של האדם להשתנות. זו גם אמונתו הגדולה של התיאטרון. אנו יכולים להשתנות, והשינוי הזה יכול לשנות את העולם. ניסינו ליצור הצגה שתהיה כמו יצירתו של פרץ – מלאת הומור, מסתורית, צבעונית ומוסיקלית".

תיאטרון אספקלריא המציין השנה 13 שנים להיווסדו, הוא התיאטרון ה"דתי" הראשון בישראל שהוקם בשנת 99 בניהולו של חגי לובר במטרה להעלות הצגות ומחזות תוך חשיפת עולם  הערכים היהודי. תיאטרון אספקלריא מעניק חממה לביטוי אמנותי ליוצרים דתיים, והשנה הוא אף הוכרז על ידי המועצה לתרבות כתיאטרון רפרטוארי ובכך נכנס לרשימה המכובדת המונה כ-14 תיאטראות כדוגמת: הבימה, הקאמרי, בית לסין ועוד.

==

קולות בכיכובם של יוסף אופיר, אסף ברזניצקי, בני גונן,  אביתר לזר, יוסף פקנהיים ויפתח רוה.

ההצגה "קולות" תעלה במרכז ז'ראר בכר (אולם מודל) בשעה 20:00 במועדים הבאים:
10.9 (שלישי) ו' תשרי, 15.9 (ראשון) י"א תשרי, 22.9 (ראשון) י"ח תשרי, 23.9 (שני) י"ט תשרי, 24.9 (שלישי) כ' תשרי, 29.9 (ראשון) כ"ה תשרי, 30.9 (שני) כ"ז תשרי.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו