היום (ב') מציינים את יום האישה הבינלאומי. בעוד שנשים רבות ברחבי העולם בוחרות לחגוג למען קידום מעמדה של האישה, יש גם את מי שבחרו לקחת צעד אחורה ולראות את היום הזה מזווית קצת אחרת.
לירון ויצמן, שמנחה בימים אלו את "האח הגדול" לצד גיא זוארץ, חשפה היום (ב') את דעתה על החגיגות ואת אי השיוויון שחוותה בעבר.
"אני לא אוהבת את יום האישה", כתבה ויצמן "אני לא אוהבת את היום הזה, כי הוא מהדהד לי כמה אנחנו לא באמת שוות. וכמה הדרך עוד ארוכה. אני לא אוהבת את היום הזה, כי הוא מזכיר לי על כמה מכשולים עוד אצטרך לדלג כאילו בקלילות וכמה מלחמות עוד אצטרך להילחם. אני לא אוהבת את היום הזה, כי הוא זורק אותי לכל אותן הפעמים שגברים הסבירו לי כמה שאני טועה, כמה שהשיוויון הוא כבר לגמרי כאן, ואיך שבאופן כללי הכל זה רק בראש שלי".
"עבדתי בדיוק כמו הגבר שלצידי, והרווחתי בדיוק 25 אחוז פחות"
ויצמן המשיכה וחשפה: "אני לא אוהבת את היום הזה, כי הוא מחזיר אותי לפעם ההיא שעבדתי בדיוק כמו הגבר שלצידי, והרווחתי בדיוק 25 אחוז פחות. כשגיליתי את זה בדיעבד, שוב ניסו להסביר לי למה זה ״הגיוני״ בעצם.
אני לא אוהבת את היום הזה כי כל כך הרבה נשים שילמו בחייהן, ורבות אחרות עוד סובלות במעגל האלימות מדי יום. ונראה שאף אחד לא מתאמץ כדי לשים לזה סוף".

על אף דבריה הקשים, ויצמן בחרה לסכם את הפוסט באופטימיות זהירה "פוסט די מדכא עד כה אני יודעת, אבל במציאות הקשוחה יש גם כמה סימנים לאופטימיות זהירה: אני אוהבת את היום הזה, כי אני נזכרת בכל אותן נשים גדולות מהחיים שאני מעריצה, נשים מצליחות ואלופות שמקיפות אותי, ותומכות אחת בשניה.
אני אוהבת את היום הזה כי השינוי שעשינו בעשורים האחרונים, ואפילו בשנה שנתיים האחרונות, הוא כל כך משמעותי. וזה אדיר להיות חלק משינוי. אני אוהבת את היום הזה כי הוא חשוב. כי יש עוד דרך. אבל עם כל האהבה, ממש כמו עם הצבא, אני מקווה שעד שהבנות שלי יהיו בנות 18, כבר לא נצטרך את יום האישה", סיכמה ויצמן.
גם מנחת הטלוויזיה והאמא הטרייה, קורין גדעון לא מיהרה להצטרף לחגיגות והעלתה פוסט לחשבון האינסטגרם שלה: "מה שאני באמת מייחלת לו זה שעד שאלונה תגדל כבר לא נצטרך את יום האישה,
כי נשים יהיו בטוחות מפני פגיעות בכל מרחב שהוא – ציבורי או משפחתי, כי נשים יכהנו במשרות מפתח ובתפקידים בכירים, בדיוק כמו גברים וגם ירוויחו בדיוק כמותם, וכי נשים שאפתניות, אסרטיביות וחזקות לא יפחידו גברים חלשים אלא יזכו לכבוד. יום האישה שמח עם הנשים של חיי".
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
מקום אליו תגיע
רק אז, אפשר יהיה להכריז על שוויון מלא בין נשים לחלונות
21:32 12.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
אישה מקבלת פחות מגבר, ועדיין הרבה יותר ממה שהיא צריכה לקבל.
18:47 10.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
"עבדתי"
בואי, לדקלם שטויות בטלווזיה על תקן של עציץ זה לא באמת עבודה
20:08 09.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון
מנחה פך לתוכנית פך אפס ערכים %???? צביעות והתנשאות.
12:52 09.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממ
אני שומע קורא ולא מבין. כול חיי הייתי בסביבת נשים חזקות שהרוויחו יותר ממני. נשים שניסו להוכיח שהן טובות יותר מגברים. מדוע אתן ניכנסות לשם. הרי כול החיים שלנו סביבכן....
אני שומע קורא ולא מבין. כול חיי הייתי בסביבת נשים חזקות שהרוויחו יותר ממני. נשים שניסו להוכיח שהן טובות יותר מגברים. מדוע אתן ניכנסות לשם. הרי כול החיים שלנו סביבכן. לעולם לא נדמה לכן ואתם לא לנו. גבר ואישה שונים פיזיולוגית ובחשיבה.אין צורך להעצימכן. אתן חזקות מעצם היותכן. אתן אלה שבונות מחבקות ויוצרות את התא המשפחתי. אתן מביאות את רוח החיים. למה לסבך ולהרגיש נחותות. תהנו מיום האישה. זה יום בו הגברים מוכרים את השקעתכן את האהבה שאתן מעניקות לנו ולמען התא המשפחתי שלנו. הרי כול אישה יודעת שבלעדיה אין לנו קיום. גבר כורע ברך. גבר מגיש פרח. גבר מחבק בחום . מי שרוצה להפוך את היוצרות שתכרע שתגיש פרח אין כול איסור. מי שבוחרת לעשות קריירה שתעשה איש לא יעצור אותה. בסוף בסוף זה לא באמת קובע. בית משפחה זה מהות החיים.
המשך 11:25 09.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון
תפסיקו לנסות להוכיח כמה אתן חזקות תצליחו כמו הגברים שנלחמים על מקומות עבודה מתוך מקום להוכיח שהם טובים, ולא שהם חזקים. פמניסטיות בלאי
06:35 09.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ל
.
01:28 09.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נשות הרייטינג
ממש אושיות תרבות !!! אוי לנשים שלוקחות דוגמה מכאלה.
17:22 08.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
אבל מצד שני המנחה שלצידו מקבלת משכורת רק על האח הגדול, בעוד גיא מרוויח על עוד תכניות ודברים שהוא עושה באותו ערוץ..
14:23 08.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר