מבזקים
סרוגים
"שמערכת הביטחון תתן הסבר"

השרה גמליאל: האיראנים זיהמו את חופי ישראל בזדון

יום לאחר ההכרזה על איתור הספינה שזיהמה את חופי ישראל, השרה להגנת הסביבה טוענת כי האיראנים גרמו לזיהום בזדון, וקוראת למערכת הביטחון לבצע בדיקה ולתת הסברים

כ' אדר התשפ"א
השרה גמליאל: האיראנים זיהמו את חופי ישראל בזדון

השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, טוענת הבוקר (חמישי) כי האיראנים זיהמו את חופי ישראל באמצעות הזפת, בזדון. גמליאל קוראת למערכת הביטחון לבצע בדיקה ולתת הסברים.

גמליאל אמרה במהלך ראיון בגלצ: "קוראת למערכת הביטחון לעשות בדיקה ולתת הסברים, ואני מתכוונת לשאול בצורה הכי נוקבת. הרצון לטעון שלא מדובר בטרור זו התייחסות לא ראויה למקרה. הטרגדיה הבאה עלולה להיות לפתחנו".

השרה גמליאל: תפסנו את הספינה שאחראית לזיהום
השרה גמליאל: תפסנו את הספינה שאחראית לזיהוםצילום: השרה גמליאל: תפסנו את הספינה שאחראית לזיהום

השרה הוסיפה בהתייחס לאפשרות כי הזיהום נגרם בשגגה: "אם היו משגרים טיל לעבר אונייה ישראלית היו שואלים אם מדובר בטעות או כוונה? את הכוונות של האיראנים אני משאירה לכם לתהות, זה נעשה בזדון באופן חד משמעי".

גמליאל הוסיפה כי: "האיראנים מבריחים כל חודש 45 מיליון חביות באופן פיראטי במיכליות ישנות ולא תקינות, שלא עולים עליהן. אף אחד לא מעדכן שיש את האוניות הללו. צריך להבין שגם נפט גולמי הוא נשק".

כזכור, אמש, שבועיים אחרי האסון האקולוגי בחופי ישראל, הודיעה השרה גמליאל כי ישראל תפסה את האנייה האחראית לשפיכת הזפת. "שמנו את ידנו על האונייה העבריינית. זרוענו הארוכה תגיע לכל מי שיפגע בטבע, בים ובחופים שלנו.", צייצה השרה.

זהו אחד מאסונות הזיהום הקשים בחופי הים התיכון, בטח בעשורים האחרונים. טונות של זפת נסחפו לחופי ישראל והצטברו בחופים. אחרי מבצע ניקיון אחד בו נאספו הגושים השחורים, הגיע גל שני זפת שנפלט אל החוף.

בסריקות חוף שהתבצעו השבוע בחופים מהדרום ועד הצפון נראו עליות חדשות של גושי זפת בחופים תל דור, ניצנים וגדור, מכמורת ובית ינאי.

איכות הסביבה אקולוגיה גילה גמליאל זיהום הזפת זפת