חניכי בני עקיבא יתפללו למען העם הסורי - סרוגים

חניכי בני עקיבא יתפללו למען העם הסורי

בסניפי תנועת בני עקיבא בישראל יקיימו השבת תפילה מיוחדת למען העם הסורי, שחיבר הרב יובל שרלו ובה נאמר בין השאר "רבונו של עולם, פונים אליך בתפילה כי תעורר ברוצחים את האנושיות הפשוטה ואת מידת הרחמים, את ההכרה כי כולנו נבראנו בצלם א-לוהים וכי גם למידת האכזריות יש גבולות". מזכ"ל התנועה דני הירשברג: "אני גאה ביוזמה של החניכים"

גיל קלנר, חדשות סרוגים
חניכי בני עקיבא יתפללו למען העם הסורי
  חניכי בני עקיבא בתפילה (סרוגים)

בבני עקיבא יתפללו למען האזרחים הסורים.

למתנדבי שנת השירות בסניף בני עקיבא בפתח תקווה נמאס לראות את בני העם הסורי נטבחים ולשבת בחיבוק ידיים. בעקבות התגברות מעשי הטבח השבוע והידיעות על השימוש בנשק כימי כנגד אזרחים כמה מאות קילומטרים מהסניף הממוזג שלהם, החליטו חברי גרעין שנת השירות ליזום תפילה להפסקת ההרג באזרחי סוריה.

"אנו יוזמים שהסניפים במחוז דן של תנועת בני עקיבא יתפללו להפסקת הטבח בסוריה", כתבו חברי הגרעין לראש ישיבת ההסדר פתח תקוה, רב יובל שרלו וביקשו ממנו לנסח עבורם תפילה מיוחדת ולהמליץ על פרקי תהילים שיאמרו בסניפי התנועה.

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

הרב שרלו התרגש מהיוזמה של המדריכים והציע להם לקרוא בשבת את הפרקים ל"ז ו-ק"כ בספר תהילים. "יישר כוח על היוזמה", כתב להם הרב שרלו, וחשף בפניהם כי הוא ניסח לעצמו תפילה למען העם הסורי אותה הוא נוהג להתפלל ושלח להם את הנוסח כדי שיוכלו להפיץ אותה בקרב חניכי בני עקיבא.

אמנם חברי הגרעין ביקשו להפיץ את התפילה המיוחדת רק במחוז דן, אך היוזמה שלהם הגיעה לאוזנו של מזכ"ל התנועה, דני הירשברג, שהחליט לאמץ את הרעיון ולקרוא לכל חניכי בני עקיבא בארץ ובעולם ולציבור הדתי כולו להתפלל בשבת בבתי הכנסת ובסניפי התנועה למען שלום העם הסורי.

"אני גאה ביוזמה של החניכים הרואים את דברי רבי עקיבא במסכת אבות " חביב אדם הנברא בצלם" כתורת חיים", הסביר הירשברג, "הציבור הישראלי בכלל צריך לראות מבעד למסך העוינות והאיבה את הכאב של אותם אזרחים הנפגעים מהרודן הסורי".

הנוסח המלא של התפילה שניסח הרב יובל שרלו

ריבונו של עולם, העושה שלום במרומיו,

אף שלא הוסמכנו לתקן תפילות – אין אנו יכולים עוד להביט אל הטבח הנעשה בעולמך ולא להתפלל על כך; אף שאנו יודעים כי שני הצדדים במלחמה הם שופכי דמים פראיים – אין אנו מסוגלים לשתוק בשעה שנפגעים רבים רבים שהם מחוץ למעגל הלחימה.

אנו פונים אליך בתפילה כי תעורר ברוצחים את האנושיות הפשוטה ואת מידת הרחמים, את ההכרה כי כולנו נבראנו בצלם א-לוהים וכי גם למידת האכזריות יש גבולות, ותופיע בעולם את מה שכתבת בתורתך "שופך דם האדם באדם דמו יישפך, כי בצלם א-לוהים עשה את האדם".

שלח בנו גם את התבונה לדעת מה לעשות בשעה הקשה הזו, בו שוב מתגלה הצד האפל שביצרם הרע של בני אדם, ואין אנו יודעים מה מוטל עלינו מול מציאות מרה זו; שלח בנו את היכולת לפעול ככל יכולתנו כדי למנוע שפיכות שמים בעולם, ובמיוחד בארץ הקדושה והרחבה, עליה כתבת בתורתך "וְלֹא תַחֲנִיפוּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם בָּהּ כִּי הַדָּם הוּא יַחֲנִיף אֶת הָאָרֶץ, וְלָאָרֶץ לֹא יְכֻפַּר לַדָּם אֲשֶׁר שֻׁפַּךְ בָּהּ כִּי אִם בְּדַם שֹׁפְכוֹ".

עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו, ועל כל ישראל, ואמרו אמן.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
13 תגובות - 13 דיונים מיין לפי
1
נאיביות מטופשת ושיבוש מושגים.
אורי | 28-08-2013 17:03
2
תפילה לשלום האויב?!
בעז | 28-08-2013 17:06
הרב הזה הוא ממשיך דרכו של ישו הנוצרי
3
המרחם על אכזרים
| 28-08-2013 17:34
סופו שיתאכזר על רחמנים כל המלחמות בעולם הם רצון ה' ואין אנו מתפללים אלא שהקב"ה ירחם ולא יפיל מלחמות חלילה מהתפילה נשמע כאילו שהקב"ה צריך להציל את האלה ש"מחוץ למעגל הלחימה " מאותם פורעים .. הפורעים ם רצון הקב"ה בדיוק כמו כל אותם שמחץ למעגל הלחימה
4
מי זה בכלל העם הסורי? ממתי נאור-רפורמי מדריך את בנ"ע?
שיודע לשאול | 28-08-2013 17:44
מכל נוסח "התפילה" נודף ריח חזק של נצרות. תוך סילוף דברי חז"ל. "אתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם" איך אפשר לומר על גויים ועוד אויבי ישראל ש"חביבים הם לפני המקום"? ובכלל מהרעיון ל"התפילה" הזו מורגש עד כמה הנוער המתחנך בבנ"ע זקוק להדרכה תורנית ממזכ"ל ת"ח (כמו המזכ"ל הקודם) ולא מעסקן שהתקדם בסולם העסקנות, תלמיד של נאו-רפורמיים שטופי נצרות.
5
למגיבים 1 ו2 : אולי תקראו את התפילה המיוחדת הזו ?
יונת | 28-08-2013 17:55
הוא לא התפלל לשלום האויב ובעצם הוא קרא להם רוצחים ואתם סתם מקשקשים
6
אני רוצה להבין יש כל כך הרבה צרות בעולם (אפריקה למשל)
@ | 28-08-2013 19:15
למה לא להתפלל עבורם. הם לפחות לא אויבים מרים שלנו. לא ידוע לי איפה בהלכה מתבקש או מומלץ להתפלל לשלום אויבים. מכסימום: בנפול אויבך אל תשמח. תנועת בנ"ע מתדרדרת. התיפיפות לפני החילונים. מה זאת היתה לנו?
7
קודם תתפללו על הילדים שהאחים שבחרתם מרעיבים
חרדל | 28-08-2013 19:47
8
ליצנות בחודש אלול
גלעד | 28-08-2013 20:30
9
שירצחו יותר במוסריות. מה כבר ביקשנו?
אחד שיודע | 28-08-2013 21:02
הזוי לגמרי התפילה הזאת
10
ממש דמעות כל המתאכזר על רחמנים סופו שירחם על אכזרים
FD | 29-08-2013 8:06
על אחיכם החרדים בכיתם על העוני שגרמתם בכיתם למה זה מזכיר ימים אפלים בשואה שהגרמנים היו בצער מכלב שנפצע ולא מהיהודים שהם רצחו. נקודה למחשבה.....
11
הדלים בתפארתם, יפה נפש, קודם תתפללו על היהדות שהושפלה
יום הדין | 29-08-2013 11:11
12
בושהה
ארנון | 29-08-2013 15:43
מזה להתפפלל עליהם מ קרה אתה אחים שלהם!? לא צריך להתפלל אבל גם לא צריך לשמוח !! אולי הכל מהקבה והוא מסובב את זה שעם הזה יעלם מהעולם!! ואתם עושים לי תפילות ?! בואו נעשה תענית וכו!!
13
ברור שהדתילונים אובדי דרך
רבניהם בובות על חוט | 29-08-2013 23:42