מס' 5 ברשימת הציונות הדתית, חכ"ל אורית סטרוק התייחסה בראיון באולפן סרוגים להתחייבות לנתניהו: "אנחנו לא מחויבים לנתניהו, אנחנו הולכים לממשלת ימין. אם נתניהו יקים ממשלת ימין נלך איתו, אם סער ובנט יקימו ממשלת ימין נלך איתם. אנחנו לא מחויבים לפרסונה, אנחנו לא מחויבים למפלגה, אנחנו מתחייבים לערכים והעקרונות שלנו, עליהם נעמוד לא משנה מול מי. ומה שאני לא מצליחה להבין איך יכול להיות שחברים טובים שלנו בימין, איך הם אומרים בדעה צלולה אנחנו נלך עם השמאל".

על סערת חוק הגיור הרפורמי שפסק בג"ץ אמרה סטרוק: "התגובה צריכה להיות מעשית אנחנו חייבים לטפל בשני נושאים אחד בחוק גיור ממלכתי אחיד לכולם והשני מערכת היחסים בין הכנסת לבג"ץ. כי כל חוק שהכנסת מחוקקת בג"ץ יכול לבטל. את שני הדברים האלה אי אשפר להקים בממשלה עם השמאל".
מה אתם מציעים?
"אנחנו רוצים חוק גיור ממלכתי שיהיה ברור שיהיה ראשות ממלכתית אחת שתכריע מה גיור ומה לא גיור. בכנסת ה-19 ניהלנו קרבות בוץ מול יש עתיד על הנושאים האלה, אני לא מבינה למה צריך לקחת את המנדטים הימניים בעם ולהיכנס למיטה חולה עם השמאל. כי אי אפשר לתפקד ככה בקואליציה כזאת".




תגובות
ביבי איש נוכל מדבר על ימין ומקים ממשלת שמאל אדם הזוי
תיקון: האם באת לכרסם בציונות הדתית? האם באת לכרסם בציונות הדתית?
האם באת לפרסם בציונות הדתית? סייג לחכמה שתיקה. כבר נזרקת פעם גברת סטורק. אגב ''סטרוק'' בפולנית פירושה ''שתיקה''
אורית סטרוק ברגע זה ויתרת עלי.
טוב שאורית חוזרת לכנסת. צריכים שליחי ציבור ערכיים עמוק מהשטח כמוה...
לא מצביע ט כדי שסטרוק לא תיכנס. ערימות של שטויות מדברים בימינה. עדיף שתצטרף אליהם.