אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים להכיר: כך תכינו צ'יפס קרנצ'י ובריא יותר

תחסכו מעצמכם שמן וטיגון מיותר והכירו את הדרך הכי פשוטה וטעימה להכין צ'יפס פריך, טעים ובריא יותר. המתכון שישנה את הדרך בה הכנתם את הצ'יפס שלכם עד היום 

הטריק שיהפוך את הצ'יפס שלכם לטעים ובריא יותר
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לצ'יפס פריך (פוטטוס) 

תחסכו מעצמכם שמן וטיגון מיותר והכירו את הדרך הכי פשוטה וטעימה להכין צ'יפס פריך, טעים ובריא יותר. המתכון שישנה את הדרך בה הכנתם את הצ'יפס שלכם עד היום!

מצרכים:
5-6 תפוחי אדמה גדולים (מומלץ להשתמש בתפו"א בקליפה חומה)
תערובת לציפוי:
1 כף קרונפלור
1 כף שטוחה מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כף שום גבישי
2 כפות בזיליקום/אורגנו מיובש
1 כף גדושה פפריקה (חריפה/מתוקה לבחירתכם)
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם (לא מקלפים), וחותכים כל תפוח אדמה ל-8 פלחים ארוכים.

3. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הציפוי יחד עם שמן הזית

3. מכניסים את תפוחי האדמה לתוך הקערה עם תערובת הציפוי המתובלת ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים היטב עם התיבול

4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, זה לצד זה – לא בערימה, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30 – 40 דקות עד להזהבה יפה.  מגישים חם לצד פלח לימון ורטבים אהובים כמו: מיונז, קטשופ וכו'

טיפ לקיצור תהליך האפייה: הרתיחו את תפוחי האדמה במשך כ-10 דקות בסיר עם מים חמים וכף מלח ורק אחר כך חיתכו אותם לפלחים והכניסו אותם לאפייה עם הציפוי (שימו לב, לא להרתיח יותר מידי את תפו"א שלא יהיו יותר מידי רכים)

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
היכן יש ביצה
ביצה | 01-03-2021 16:02
?