אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

כאלו עוד לא טעמתם: מתכון לאוזני המן במילויים מלוחים

מי אמר שאוזני המן חייבות להיות מתוקות? לכבוד פורים המתקרב סידרנו לכם 2 מתכונים קלים ומהירים לאוזני המן מלוחות במילוי תפוחי אדמה ופטריות או גבינות ותרד שתשמחו לאמץ לפתיחת הצום או לסעודת פורים

מתכון לאוזני המן במילוי תפוחי אדמה ופטריות | פרווה

מי אמר שאוזני המן חייבות להיות מתוקות? לכבוד פורים המתקרב סידרנו לכם מתכונים קלים ומהירים לאוזני המן שתשמחו לאמץ לפתיחת הצום או לסעודת פורים

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 גליל בצק עלים / בצק שמרים (למתכון להכנת בצק פריך לאוזני המן-לחצו כאן)
למלית:
3 תפוחי גדולים
1 בצל קצוץ
סלסלת פטריות קצוצה
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי: 1 ביצה ושומשום / קצח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

2. מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומרסקים אותם לפירה

3. במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות, מטגנים כ-2 דקות נוספות ומוסיפים את אבקת מרק יחד עם המלח והפלפל. מערבבים, טועמים לתיקון טעמים ומורידים מהאש

4. מערבבים את הפירה עם הבצל והפטריות ומנחים בצד לצינון

5. פותחים את בצק העלים וקורצים עגולים בעזרת כוס או רינג. במידה ובחרתם להכין בצק לאוזני המן, מרדדים אותו לעובי של חצי ס"מ וקורצים עגולים

6. במרכז של כל עגול בצק מניחים כפית מהמילוי שבחרתם, ומקפלים לאמצע משלושה צדדים, ליצירת משולש.

7. מסדרים את אוזני ההמן במגש לתנור, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום וקצח ומכניסים לאפייה של 20 דקות או עד שאוזני ההמן משחימים


מתכון לאוזני המן במילוי תרד וגבינות | חלבי

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

1 גליל בצק עלים / בצק שמרים
למלית:
חבילת עליי תרד
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת לחתיכות קטנות או קצוצה לקוביות
100 גרם גבינה צהובה מגורדת/ פרמז'ן
1/2 גביע קוטג'
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לציפוי: 1 ביצה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

2. מכינים את המלית: מאדים בסיר עם מים רותחים ומלח את התרד למשך כ-5 דקות, סוחטים היטב את הנוזלים וקוצצים דק דק

3. בקערה מערבבים את התרד עם שמן הזית, השום, התבלינים והגבינות (ניתן לשנות או להוסיף גבינות אחרות לבחירתכם) עד לקבלת מרקם אחיד. שימו לב – אין צורך לתבל יותר מידי, מאחר והגבינות מעניקות מליחות למילוי

4. פותחים את בצק העלים ובעזרת כוס או רינג עגול יוצרים עיגולים. לאחר מכן במרכז כל עיגול שמים כפית מילוי וסוגרים שלוש קצוות לכיוון האמצע ליצירת משולש (מומלץ להדק היטב את הבצק שלא יפתח באפייה) ומסדרים בתבנית עם נייר האפייה

אם רוצים אוזני המן גדולות יותר יוצרים עיגולים גדולים יותר ושמים כמות גדולה יותר של מילוי

5. מברישים את אוזני ההמן בביצה ומכניסים לאפייה של 20 דקות או עד שאוזני ההמן משחימים. מגישים חם ונהנים!

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו