מבזקים
סרוגים

סופי: שמו של יגאל עמיר לא יופיע על פתק ההצבעה

אחרי שוועדת הבחירות המרכזית קבעה כי שמו של יגאל עמיר לא יופיע על פתק ההצבעה של מפלגת "משפט צדק", היום מאשר זאת גם ביהמ"ש העליון

י"ב אדר התשפ"א
סופי: שמו של יגאל עמיר לא יופיע על פתק ההצבעה

בית המשפט העליון דחה את הערעור של מפלגת  "משפט צדק" ואישר את מחיקת שמו של יגאל עמיר מפתקי ההצבעה בקלפיות.

מטעם מפלגת העבודה, שהיא זו שעתרה לוועדת הבחירות המרכזית נגד המפלגה, נמסר: "אזרחי ישראל לא יאלצו לראות את שמו של בן העוולה על פתקי ההצבעה המונחים מולם".

כאמור, בתחילת השבוע ועדת הבחירות החליטה על פסילת השם של רשימת מפלגת "משפט צדק" של לריסה טרימבובלר. בהחלטה נקבע כי המפלגה לא תוכל להשתמש בשמו של יגאל עמיר בשם הרשימה, והיא תיקרא "משפט צדק בראשות ד"ר לריסה עמיר".

"אין לי ספק שבית המשפט העליון יאשר את מרעאנה"

ההחלטה על פסילת השם "משפט צדק לרפורמה במערכת המשפט ולשחרור יגאל עמיר" התקבלה בוועדת הבחירות פה אחד. עוד נאמר כי נציג מפלגת הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' נעדר מההצבעה.

מפלגת העבודה טענה בפני הוועדה: "עצם קיומה של רשימה זו הוא כתם בל יימחה על הדמוקרטיה הישראלית, בהיות תכליתה המרכזית – שחרורו ממאסר של רוצח ראש הממשלה יצחק רבין. כעת בית המשפט נתן תוקף להחלטה ושמו של יגאל עמיר לא יתנוסס מעל פתקי הצבעה בקלפיות."

בחירות 2021 יגאל עמיר מפלגת העבודה משפט צדק