לקראת ישיבת קבינט הקורונה שתיערך בשעות הקרובות (שלישי) משרד הבריאות מפרסם את המלצתו למיפוי הערים לפי צבעים, כאשר ערים נוספות יחדשו את הלימודים כבר מחר בבוקר.

ראוי לציין כי בהמלצת משרד הבריאות אין שינו מהחלטת הקבינט משבוע שעבר מבחינת הכיתות שייפתחו, וגם ההמלצה הנוכחית מתייחסת לגנים עד כיתות ו', וכיתות יא'-יב', ביישובים ירוקים, צהובים וכתומים 'בהירים'.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון (צילום: דוברות הכנסת)

על פי ההצעה החדשה, זו רשימת הערים שיצטרפו לרשימה ויפתחו כבר מחר את מוסדות החינוך: אור יהודה, אור עקיבא, אחיסמך (חבל מודיעין), אליכין, אלעד, באקה אל-גרביה, באר אורה (חבל אילות).

ביריה (מרום הגליל), בת ים, דימונה, חנתון (עמק יזרעאל), ירושלים – הגבעה הצרפתית, גבעת המבתר והר הצופים, ירושלים – הר נוף, ירושלים – רמות, כפר זוהרים (מטה יהודה), לוד, מעלה אפרים, נתיבות, ערד, קריית גת, קריית עקרון, ראמה, ראש פינה, רמלה.

לרשימת הערים המלאה וצבעי הרמזור לחצו כאן

לרשימת יישובים ומועצות אזוריות לחצו כאן

לרשימת הערים הצבועות בכתום בהיר לחצו כאן

משרד הבריאות ידרוש היום משרי מהממשלה לאשר עוצר לילי בין השעות 20:00 ועד 05:00 מלילות של חמישי, שישי ושבת הקרובים.

במשרד הבריאות דנו אתמול (שני) באפשרות להטיל הגבלות נוספות בחג הפורים כגון הטלת עוצר לילי, סגר, או השארת המתווה שאושר ללא שינוי. לאחר הדרישה הנוגעת כאמור לעוצר מיום חמישי ועד יום ראשון, הדיון צפוי לעבור לישיבת הממשלה עוד היום.

שר הבריאות יולי אדלשטיין התייחס לצורך בהגבלות בפורים ואמר: "קיווינו שנוכל לסמוך על הציבור ולהסתדר בלי הגבלות, ניסינו מאוד להימנע מזה. הידיעות שאנחנו מקבלים מאוד לא מעודדות ולכן נשקול מה לעשות בישיבת הממשלה. השר הודה כי "הכיוון הוא עוצר לילי".

אדלשטיין אומר את הדברים על רקע מידע שהגיע לידי משרד הבריאות, כי אנשים רבים מכלל המגזרים בחברה הישראלית מתכוננים לארגן מסיבות המוניות בחג הפורים.

 

לפי הודעת לשכתו של שר הבריאות: "משרד הבריאות והשר אדלשטיין עומדים על דעתם שאסור לטעות ולהקדים את השלב הבא בפתיחת המשק לפני שיחלפו שבועיים מהפתיחה האחרונה, כדי שנוכל לראות את השלכות פתיחת חלקים גדולים במערכת החינוך והמסחר מבחינת התחלואה. השמועות על הסכמה לכאורה להקדמת השלב הבא בפתיחת מערכת החינוך, של כיתות ז'-י', אינן נכונות".