מבזקים
סרוגים

רוטמן השתתף בפאנל של התנועה הקונסרבטיבית

מקום 4 ברשימת הציונות הדתית, שמחה רוטמן השתתף בפאנל שארגן 'על משמר הכנסת' ארגון הלובי של התנועה הקונסרבטיבית. בציונות הדתית אומרים "נבחר לפי שיקולנו באילו להשתתף ובאילו לא"

רוטמן השתתף בפאנל של התנועה הקונסרבטיבית
רוטמן השתתף בפאנל של התנועה הקונסרבטיבית צילום: רוטמן בזום של 'על משמר הכנסת'

יממה לאחר התמיכה של הרב צבי טאו במפלגת הציונות הדתית, מועמד המפלגה, עו"ד שמחה רוטמן השתתף בפאנל שארגנה התנועה הקונסרבטיבית (התנועה המסורתית) בנושא דת ומדינה.

הפאנל התקיים על ידי ארגון המשנה של התנועה – 'על משמר הכנסת' בתיכון בשהם, בהשתתפות אלף תלמידים ובהשתתפות יריב אופנהיימר (מרצ), ד"ר אמיר ח'ניפס (העבודה), ח"כ מטי יוגב (ליכוד), ח"כ רם בן ברק (יש עתיד) וסהר פינטו (תקווה חדשה).

הרב חיים שטיינר על סערת הרב מלמד: "זה אסור"
הרב חיים שטיינר על סערת הרב מלמד: צילום: הרב חיים שטיינר על סערת הרב מלמד:

על משמר הכנסת הוא ארגון העוקב אחרי פעילות חברי הכנסת בנושאי דת ומדינה. באתר הארגון מצוין במובלט כי הוא מיסודה של התנועה המסורתית – כלומר התנועה הקונסרבטיבית. משרדי הארגון יושבים באותו בניין של התנועה הקונסרבטיבית בירושלים.

באתר 'על משמר הכנסת' לא מסתירים את ההשתייכות

גורם בציונות הדתית מסר לסרוגים: "מדובר בפאנל של כ-1,000 תלמידי תיכון בשהם. אנחנו מקבלים עשרות פניות להשתתפות בפאנלים ונבחר לפי שיקולנו באילו להשתתף ובאילו לא".

אותו גורם ציין כי בפאנל אחר שהיה אמור להתקיים אמש וארגן 'על משמר הכנסת' ועסק ביהדות התפוצות לא השתתף נציג מטעם הציונות הדתית.

עדיף זוגיות בלי נישואים מאשר נישואים אזרחיים

בפאנל עצמו, רוטמן שהיה דעת מיעוט אמר בפאנל: "אנחנו מתנגדים לכל כפייה, ולא רוצים לכפות על חילונים לשמור שבת, אבל יש מספיק סיבות טובות לשמור על הסטטוס קוו ולא לאפשר נישואים אזרחיים", לדעתו עדיף לחיות כזוג לא נשוי מאשר נישואים אזרחיים: "אם הנישואים לא עובדים לפי דת משה וישראל, אז שיחיו הזוגות הללו בברכה – אבל הכרה מהמדינה לא תהיה".

מטי יוגב מהליכוד אמרה בתגובה: "אני הקול הליברלי הליכוד, חשוב לקדם את הנושא הזה כדי לאפשר פיקוח על הזוגות האלה שממילא מתחתנים בחו"ל ומאמצים ילדים. צריך פיקוח כדי למנוע גילוי עריות"

יריב אופניהיימר עקץ את רוטמן על חלקם של סמוטריץ' ובן גביר בהפגנות נגד מצעד הגאווה בירושלים: "המפלגה שלך זה מצעד הבהמות, ואתה צריך להתמודד עם זה".

בחירות 2021 התנועה הקונסרבטיבית על משמר הכנסת שמחה רוטמן