ח"כ מתן כהנא באולפן: "נתניהו תמיד הלך עם השמאל, הוא לא ימין אמיתי"
ח"כ מתן כהנא (ימינה) תוקף את תקווה חדשה: "חיפשו דרכים להכפיש את המפלגה שלנו, זה להיות מוג לב, זה לא מנהיגות". לגבי גיוס תמיכה של רבנים: "תומכים בנו, לא עוסקים במכתבים"

30 ימים לבחירות 2021, ח"כ מתן כהנא (ימינה) מגיע לאולפן סרוגים ומתייחס לסערת הסרטון של בן גביר והמתקפות מצד "הציונות הדתית": "אנחנו לא מתעסקים במריבות קטנות". לדבריו התכנית הכלכלית החדשה שבנט "היא התנאי שלנו להקמת כל ממשלה, בין אם נזכה להקים אותה ובין אם נהיה חלק משמעותי בה."
צפו בראיון המלא עם ח"כ מתן כהנא באולפן:
בהתייחסות לסרטון שהוציאה אתמול מפלגת "עוצמה יהודית" נגד בנט, אומר ח"כ כהנא: "כל מפלגה והסגנון שלה. אנחנו לא שם והציבור יחליט. אנחנו התקדמנו הלאה."
"תמצא לי מקום אחד שאנחנו יזמנו משהו נגדם, אנחנו לא שם. אנחנו מתעסקים בתוכניות, כדי לחלץ את עם ישראל מהמצב הזה, אנחנו מחויבים גם באופן מלא למוסדות הציונות הדתית, אנחנו לא מתעסקים במריבות הקטנות האלה"
בקשר לתמיכה הרבנית הגדולה שזוכה מפלגת "הציונות הדתית", כהנא נשמע רגוע: "יש לי המון כבוד לרבנים, אני פוגש ורואה תמיכה אדירה של כל הציבור של הציונות הדתית בנו, בערכים שאנחנו מביאים. אני מרגיש אנשים מבינים שאנחנו הבית של הציונות הדתית. יש המון רבנים שתומכים בנו, אנחנו פשוט לא עוסקים בלהביא מכתבים."

חברי ימינה בסיור בדרום
בעקבות ההתקפות נגד מפלגת ימינה, על כך שלא אומרת בקול ברור שלא תשב בממשלת שמאל, יחד עם העבודה ומרצ, עונה ח"כ כהנא: "האמירה שלנו מאוד ברורה – אנחנו מפלגת ימין, ערכית ואידיאולוגית, בלי בנט הייתה פה היום מדינה פלסטינית, כי רק אחרי שהוא נכנס התחילו לדבר על ריבונות. בלי שקד, מערכת המשפט הייתה ממשיכה בדהירה הפרוגרסיבית ורק שקד עצרה את זה בגופה. אף אחד לא ילמד אותנו מה זה ימין."
"מדינת ישראל צריכה ריפוי מהמצב שהיא נמצאת בה. אנחנו היחידים עם תוכניות לזה ונוכל לשתף פעולה עם כל מפלגה שהיא מאמינה במדינה יהודית ודמוקרטית, ותקבל את קווי היסוד המאוד ימנים שלנו."
ח"כ מתן כהנא גם מזכיר את היסטורית הקמת הממשלות של נתניהו: "בשנת 2009 תקומה-עוצמה רצו יחד, קיבלו 4 מנדטים ונתניהו בעט אותם החוצה ולקח את ברק. נתניהו בכל הזדמנות הלך עם השמאל, בסוף נתניהו הוא לא ימין אמיתי, מי שרוצה ימין אמיתי – כדאי מאוד שיצביע לבנט."
"תקווה חדשה יצאה במלוא קטנותה"
השבוע השיקה ימינה את "תכנית סינגפור" – תכנית כלכלית חדשה לדבריהם תוכל להוציא את ישראל המשבר הכלכלי והזניק את ישראל קדימה, בדומה למה שעשתה סינגפור: "בשנת 2003, ישראל וסינגפור היו באותו מקום ועם אותו תל"ג, אבל אז שם הורידו מיסים, חתכו רגולציה – וכך יותר אנשים שילמו פחות מיסים. אנשים שם עשירים פי 2 מאשר בישראל. אנחנו אומרים: מי שעובד, ישלם פחות מיסים, זה תנאי שלנו להקמת כל ממשלה, בין אם נזכה להקים אותה ובין אם נהיה חלק משמעותי בה."
לאחר ששבוע שעבר התאפיין במתקפות הדדיות בין מפלגות ימינה ותקווה חדשה, טוען כהנא כי המפלגה של סער "יצאה במלוא קטנותה באירוע הזה".

צילום: מרים אלסטר, פלאש 90. עיבוד: סרוגים
הוא מתייחס לטענה כי תקווה חדשה הפיצה תוכן אנונימי שלילי נגד בנט: "אחרי שמצאו אותם, הם רצו להכריז הפסקת אש, שאנחנו מצדנו לא היינו בה. הם חיפשו דרכים להכפיש את המפלגה שלנו, זה להיות מוג לב, זה לא מנהיגות. וזה אולי ההבדל הכי דרמטי בין המפלגה שלנו לבין מפלגה של פוליטיקאים שחיפשו כל מיני שטיקים איך להשחיר בצורה לא חוקית מפלגה אחרת."
"ברגע האמת, האזרח הישראלי ישאל את עצמו איפה סער היה בשנה האחרונה, איפה סער היה כשבנט הסתובב במחלוקות הקורונה, שהוא כתב תוכניות עבודה, והאזרח יגיד "מי יוכל להוציא אותנו מהמשבר – האם מנהיג עם ניסיון עסקי והיה שר ביטחון או או משיהו שנעלם בשנה הזאתי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו