מבזקים
סרוגים

דיווח: ישראל רכשה חיסונים לסוריה במסגרת העסקה

בארה"ב דווח כי ישראל הסכימה לממן רכישה של חיסוני קורונה שיועברו מרוסיה למשטר אסד בסוריה, זאת כחלק מההסכם לשחרורה של הצעירה הישראלית שחצתה את הגבול. בסוריה מכחישים את הדיווח

דיווח: ישראל רכשה חיסונים לסוריה במסגרת העסקה

יום לאחר העסקה לשחרורה של הצעירה הישראלית מסוריה, כלי התקשורת בארה"ב דיווחו היום (שבת) כי ישראל הסכימה לממן רכישה של חיסונים לקורונה שיועברו למשטר אסד. לפי הדיווח, הוסכם על רכישה שלה כמה מיליוני מנות חיסון "ספוטניק 5" מרוסיה עבור אזרחי סוריה.

הישראלית שחצתה את הגבול לסוריה נחתה בישראל
הישראלית שחצתה את הגבול לסוריה נחתה בישראלצילום: הישראלית שחצתה את הגבול לסוריה נחתה בישראל

על פי ההערכות, ישראל שילמה לרוסיה כ-5 מיליון שקלים עבור מנות החיסונים, שיועברו ישירות ממוסקבה לדמשק. לא מדובר בחיסונים מהמלאי הישראלי, וכן לא בחיסונים שהגיעו כחלק מהמנות המוקצות עבור ישראל במסגרת ההסכמים עם חברות פייזר ומודרנה.

בדיווחים נטען כי זהו החלק שנאסר לפרסום במסגרת העסקה – ונשמר בחשאי בשל "דרישה רוסית" במהלך המשא ומתן עם ישראל. הנושא הובא לידיעתם של שרי הממשלה בישיבה הסודית שנערכה ביום שלישי האחרון ובה אישרו את פרטי העסקה. זו גם הסיבה שהשרים התבקשו לחתום על הסכמי סודיות שאוסרים עליהם לדבר על פרטי העסקה.

עם זאת, בסוריה הכחישו את הדיווחים. גורם אנונימי אמר לסוכנות הידיעות הממלכתית "סאנא" כי "אין בעסקה סעיף סודי של רכישת חיסונים על ידי הכיבוש הישראלי. קידום הידיעה השקרית הזו פוגע בפעולה של שחרור האסירים מבית הכלא, זה ניסיון לצייר את ישראל כמדינה הומניטרית שאינה כובשת אדמה ערבית ומבצעת פשעים נגד העמים הפלסטיני, הסורי והלבנוני".

חיסון לקורונה סוריה ספוטניק 5 רוסיה