חדשות

טרגדיה בחוף ניצנים: גופת לוויתן נפלטה מהים

על רקע זיהום מים בחופי ישראל, גור של לוויתן מצוי נפלט מת לחוף בדרום שמורת ניצנים. שאול גולדשטיין, מנכ״ל רשות הטבע והגנים: "לחקור את האירוע ולמצוא את האשמים ולהעניש אותם"

טרגדיה בחוף ניצנים: גופת לוויתן נפלטה מהים
צילום: צילום: דוד חלפון רשות הטבע והגנים

סוף עצוב.

הערב נפלט מים התיכון לוויתן מצוי ונצפה בדרום שמורת ניצנים. פקח רשות הטבע והגנים, דוד חלפון, שהגיע לחוף דיווח כי מדובר גור של לוויתן בגודל של 10 מטרים.

פקח רטג לוויתן
פקח רטג לוויתן| צילום: דוד חלפון, פקח רשות הטבע והגנים

נסיבות מותו עוד נבדקות ויש חשש כי יש קשר לזיהום זפת במים שנצפה לאורך חופי ישראל, שטרם ברור המקור שלו.

שאול גולדשטיין מנכ״ל רשות הטבע והגנים: "אירוע זיהום הזפת מסתבר כאירוע גדול ומאוד וחמור מאוד עם נזק סביבתי גדול מאוד שייקח לנו זמן רב לטפל בו. אנחנו קוראים למשרד להגנת הסביבה לחקור את האירוע ולמצוא את האשמים ולהעניש אותם בחומר הדין."

זפת בחוף
זפת בחוף| צילום: זפת בחוף (צילום: יוסף סגל, סיירת החוף)

ד״ר אביעד שיינין, מתחנת מוריס קאן לחקר הים ועמותת דלפיס, מספר כי לפני כשבועיים התקבלו שני דיווחים מאנשים שנצפו מאשדוד והרצליה אך ללא תיעוד מצולם. מדובר באירוע נדיר יחסית התיעוד האחרון היה ב2016. בדרך כלל מגיעים לאזורנו פרטים צעירים. גם במקרה הזה מדובר בפרט צעיר 10 מטר בבגרות מגיעים בים התיכון 20 מטר ובאוקיינוסים מגיעים ל24 מטר. בעל החיים השני בגודלו אחרי הלוויתן הכחול בעולם. הם נפוצים במערב הים התיכון אך נדירים מאגן המזרחי."

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

5
4
אלי ק
18.02.21

טרגדיה? מה אתם הזויים? לוויתן. שום טרגדיה ושום בטיח