אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

עושה את החורף: מתכון לבראוניז עם טוויסט שווה

בחרנו לחגוג את הסופ"ש החורפי, עם מתכון מפנק לבראוניז שוקולד עם טוויסט של תפוז שמעניק נוסטלגיה איכותית. הבונוס תצטרכו רק 10 דקות כדי להכין את הלהיט המתוק הזה ויש לנו כמה טיפים ורעיונות לשדרוג שיגרמו לכם להכפיל כמויות

עושה את החורף: מתכון לבראוניז עם טוויסט שווה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לבראוניז שוקולד תפוז

בחרנו לחגוג את הסופ"ש החורפי, עם מתכון מפנק לבראוניז שוקולד עם טוויסט של תפוז שמעניק נוסטלגיה איכותית. הבונוס תצטרכו רק 10 דקות כדי להכין את הלהיט המתוק הזה ויש לנו כמה טיפים ורעיונות לשדרוג שיגרמו לכם להכפיל כמויות

מנות: 9 בראוניז גדולים | אם אתם רוצים להפוך את הבראוניז לפרווה השתמשו במחמאה במקום חמאה

מצריכים:

1 ו-1/2 כוס שוקולד צ'יפס / טבלת שוקולד מריר שבורה לקוביות
170 גרם חמאה / מחמאה
1/2 1 כוס סוכר
3 ביצים גדולות + חלמון מביצה אחת
1 כף גרידת תפוז (אפשר יותר למי שאוהב)
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (94 גרם) קמח
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

*רעיונות לשדרוג ושלל תוספות שישדרגו לכם את הבראוניז מחכים לכם בסוף הכתבה

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית טפלון מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, או תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. חותכים לקוביות את המחמאה או החמאה לקערה עמידה למיקרוגל, מוסיפים את השוקולד-צ'יפס ומכניסים למיקרוגל למשך דקה.

3. מערבבים את התערובת, ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקולד נמס אך לא חרוך. מניחים בצד לצינון.

4. בקערת מיקסר, מערבלים את הביצים + חלמון הביצה והסוכר על מהירות בינונית-גבוהה במשך כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

5. מוסיפים את גרידת התפוז, תמצית הווניל וממשיכים להקציף עוד כדקה. ומכבים.

6. בעזרת מרית גומי, מוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת, ואז את הקמח והמלח ומערבבים עד איחוד מלא.

7. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 35-40 דקות. יודעים שזה מוכן כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר.

רעיונות וטיפים לשדרוג מאיתנו:

-אם אתם פחות אוהבים תפוז ושוקולד אפשר להחליף בחתיכות פרי אהוב אחר כמו פטל, פירות יער או אפילו תותים

-לאוהבי השוקולד: אפשר לשדרג ולהוסיף לבראוניז בשלב ה-6 במתכון שברי שוקולד קצוץ, שוקולד צ'יפס או אפילו שברי עוגיות אוראו

– תוספות נוספות שישדרגו את הבראוניז שלכם: פיסטוקים קצוצים, שברי קרמל, ביגלה קצוץ לחתיכות קטנות, צימוקים

-אפשר לצפות את הבראוניז בזיגוג שוקולד חם (שוקולד חלב או לבן) או לפזר מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו