הותר לפרסום: אזרחית ישראלית חצתה את הגבול לסוריה, ובימים אלה מתנהלים מגעים במעורבות רוסית להשבתה לישראל. אתמול התקיימה ישיבת ממשלה "סודית" בנושא.
בכלי התקשורת הסורים דווח היום (רביעי) כי מתנהלים מגעים בין ישראל לסוריה בתיווך רוסיה לעסקת שבויים, במסגרתה ישראל תשחרר שני אסירים סורים – בתמורה לשחרור אזרחית בעל אזרחות ישראלית שחצתה את הגבול מרמת הגולן לפני כשבועיים ונלקחה בשבי.
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות הרשמית "סאנא", האזרחית הישראלית חצתה בטעות את הגבול באזור קוניטרה ונעצרה בידי כוחות צבא אסד. פרטים נוספים ינתנו ברגע שיתאפשר.
כזכור, אמש דווח כי גורמים בישראל פנו לרוסיה כדי שתסייע בהשפעתה בסוריה בסוגייה הומניטארית. במסגרת המגעים, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח ביום שני האחרון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ובמקביל שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי שוחחו עם מקביליהם במוסקבה, שר ההגנה סרגיי שויגו ושר החוץ סרגיי לברוב. כמו כן, שגריר ישראל ברוסיה אלכס בן צבי שוחח היום עם סגן שר החוץ הרוסי, מיכאיל בוגדנוב.
הדיווח הסורי מגיע לאחר ששרי הממשלה התכנסו אמש לישיבת ממשלה לא מתוכננת – שבה באופן חריג הוטל צנזורה על פרטי הדיון והשרים אף הוחתמו על מסמך שומר סוד לפני תחילת הישיבה. ההחלטה על האיפול התקבלה על ידי שר הביטחון בני גנץ, ככל הנראה בשל החשש מהדלפות
בהודעת הזימון שנשלחה כשעה לפני תחילת הדיון נאמר כי מדובר בישיבה דחופה, והשרים התבקשו להתארגן לשיחת ועידה בווידאו, במקום ישיבה בזום כפי שנעשה בעבר. בהמשך התברר כי הישיבה לא תעסוק במשבר הקורונה כפי שנאמר בסדר היום שנשלח לשרים, אלא באירוע ביטחוני – זאת לאחר שדווח כי הישיבה תואמה מראש בין נתניהו לגנץ.

מה דעתך בנושא?
13 תגובות
3 דיונים
מישל
ביבי נתניהו יש לו זמן לטפל בכל בעייה במדינה , ביבי אתה גדול
08:22 18.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נעמי טל
על מי אתה מנסה לעבוד יא ביבי? לא נגמרו לך השפנים?
20:22 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
jj
מוזר
19:04 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
אהבה
04:25 18.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י-ם
היא גיבורת על? היא יכולה לעבור דרך גדרות?
18:16 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חחחח
עברה בטעות?
17:32 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה
אני מניח שהיא יהודיה, ערביה או דרוזית מצווה להשאיר שם!!!
16:01 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
בתגובה ל: שלמה
אולי כדאי שגם אתה תלך לשם, לא כך מטפלים בבני אדם
20:34 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צוריאל
ביביהו לא ימין ולא אמין
15:22 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
וואלה יופי
אז עכשיו אנחנו צריכים גם לשלם עבור ערבים שנוסעים לטייל בסוריה? והרי רוב הערבים בכלל לא מגדירים עצמם ישראלים, אלא "פלשתינים" בעלי אזרחות ישראלית.
15:00 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מישל
ביבי נתניהו יש לו זמן לטפל בכל בעייה במדינה , ביבי אתה גדול
08:22 18.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נעמי טל
על מי אתה מנסה לעבוד יא ביבי? לא נגמרו לך השפנים?
20:22 17.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר