יום לאחר ההחלטה בקבינט הקורונה על הצעדים הבאים בפתיחת המשק, פרויקטור הקורונה נחמן אש התייחס הערב (שלישי) לצעדים ואמר כי למרות החשש מסגר נוסף – הוא שלם עם ההחלטות שהתקבלו. עוד התייחס להיערכות לקראת פורים והמגבלות שיוטלו בחג, והזהיר מפני עלייה בתחלואה במידה ויירשמו הפרות נרחבות.
"אני שלם עם הפתיחה, אבל אני מוכרח לומר שאני עושה את זה גם עם פרפרים בבטן" אמר אש בראיון לכאן רשת ב'. "אין ספק שזו פתיחה גדולה, ואנחנו עושים את זה עדיין עם נתוני תחלואה גבוהים יחסית, אבל אנחנו עושים את זה גם בזכות החיסונים, ומקווים שהשפעת החיסונים תביא לכך שלא תהיה עלייה בתחלואה בהמשך".
"יחד עם הפתיחה הגדולה ביום ראשון, עדיין צריך לנהוג בזהירות ולא להיכנע ללחצים על פתיחות נוספות" הוסיף והזהיר. "אני מבין את ההשפעה הגדולה על המשק והחינוך לאורך כל כך הרבה זמן, וגם מבינים את ההזדמנות שיש סביב החיסונים. הגענו לשיווי משקל לשני הכיוונים, אבל לא משנה מה ההחלטה הייתה היו עולים חששות".
אש הוסיף ואמר כי הוא לא פוסל סגר נוסף במקרה של עלייה בתחלואה. "אני לא יכול להתחייב שזה היה הסגר האחרון" הבהיר. "אם נפתח בחוסר זהירות ונראה עלייה בתחלואה – אחד הכלים להתמודדות יהיה סגר נוסף. אנחנו עושים את כל המאמצים לא ללכת לסגר נוסף, אם מקדם ההדבקה יהיה מעל 1 או מספר החולים הקשים יעלה, יכול להיות שנצטרך לסגור. הכל נגד עינינו".
עוד התייחס למתווה התפילות בפורים שאושר אמש, וקרא לכל בתי הכנסת להקפיד על ההנחיות. "אנחנו זוכרים מה קרה בפורים בשנה שעברה, וגם מה היה בפעילות סביב חנוכה. שקלנו האם צריך לעשות צעד קיצוני כדי להתמודד עם פורים, והחלטנו שלא" הסביר אש. "החלטנו לקבוע מגבלות התקהלות ולגבשי מתווה לתפילות. אם הציבור יקפיד על זה, נעבור את זה בשלום".
עם זאת, אש הזהיר כי "אם יהיו עוד הפרות, זה יוביל לעלייה בתחלואה. זו אחריות כבדה מאד על האנשים בבתי הכנסת" אמר. "אנחנו גם פועלים לכך שתהיה אכיפה וקנסות, ואם יתגלה בסופו של דבר מקרה של תחלואה בבית כנסת – יצטרכו לשלם על זה".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים