מתכון לעוגיות ריבה מתוקות

היום (א') מציינים בעולם את חג האהבה, וזו אחלה הזדמנות להכין עוגיות ריבה מתוקות ופריכות בצורת לב שאפשר לאמץ גם לטובת משלוחי המנות המתקרבים. מתכון קל וכיף, ששווה להכין יחד עם הילדים או בן הזוג

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
180 גרם חמאה רכה/ מרגרינה בטעם חמאה
2 חלמונים
קורט מלח
למילוי: ריבת תותים / פטל / פירות יער או כל ריבה אהובה אחרת (אפשר אפילו לבחור בממרח שוקולד)
לציפוי: אבקת סוכר

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או באופן ידני מעבדים את החמאה, תמצית הווניל והסוכר לתערובת אחידה ומוסיפים את החלמונים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר.

2. לאחר כחצי שעה לשים מעט את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח וקורצים בעזרת שבלונה בצורת לב. במחצית מכמות העוגיות יוצרים חור במרכז בעזרת שבלונת לב קטנה יותר.

3. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 175 מעלות למשך 8-10 דקות.

4. רגע האיחוד: מצננים את העוגיות וממלאים במחצית מהן (אלו ללא החור) כ-1/2 כפית ריבה, לאחר מכן סוגרים כל אחת עם עוגייה עם חור ויוצרים סנדוויץ' לב מתוק

5. מפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות ומגישים

בתאבון!