מבזקים
סרוגים

בשבוע הבא: אפשרות לשלג בירושלים. כל הפרטים

על פי מודל החיזוי של חברת 'מטאו טק', במסגרת המערכת החורפית שתחול שבוע הבא, ירד שלג בצפון שעשוי להגיע גם לעיר הבירה, כתוצאה מאוויר קר שיחדור לאזורינו מרוסיה

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ט שבט התשפ"א
בשבוע הבא: אפשרות לשלג בירושלים. כל הפרטים
בשבוע הבא: אפשרות לשלג בירושלים. כל הפרטים צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

בשבוע הבא, במסגרת המערכת החורפית שצפויה לפקוד את אזורינו, יירד שלג בחרמון ובשאר הרי הצפון, והוא צפוי להתפשט גם לירושלים.

על פי חזאי 'מטאו טק', נחום מליק, בסוף השבוע ובתחילת השבוע הבא יוסיף לשרור מזג אוויר אביבי, אולם במהלך השבוע, צפוי מהפך חריף עם חדירה של אוויר קר במיוחד מרוסיה היישר לאזורינו.

על פי מודל החיזוי של 'מטאו טק', המהפך יחל כבר ביום שני בערב כאשר הרוחות יתחזקו ויעשה אביך. במהלך יום שלישי ייתכן גשם בצפון הארץ.

לקראת הלילה, המערכת החורפית תחריף ויעשה גשום וסוער בצפון הארץ ובמרכזה. בנוסף, אוויר קר מאוד יכנס לארץ וצפוי לגרום לשלג בחרמון ובהמשך גם בגולן ובהרי הגליל.

זה הגיע: שלג החל לרדת בצפון רמת הגולן. צפו
זה הגיע: שלג החל לרדת בצפון רמת הגולן. צפוצילום: זה הגיע: שלג החל לרדת בצפון רמת הגולן. צפו

יום למחרת, ביום רביעי, מזג האוויר החורפי יעלה מדרגה ויהיה סוער. גשמים חזקים ירדו ברחבי הארץ, מלווים בסופות רעמים וברד, וינשבו רוחות עזות.

בנוסף, צפויה ירידה חדה בטמפרטורות, שלג יוסיף לרדת בהרי הצפון, וצפוי להתפשט אף להרי המרכז כולל אזור ירושלים.

מטאו טק נחום מליק שלג שלג בירושלים