מתכון לקראמבל תפוחי עץ ואוכמניות
צניחת שער הדולר פיתתה יבואנים רבים להתחיל לייבא אוכמניות, ועם ההיצע הגדל – מחיר האוכמניות צנח, והפרי שנחשב עד כה לפרי בוטיק הפך לנגיש גם בסופרים בישראל. זו בדיוק ההזדמנות לנצל את המחירים המשתלמים ולהכין קינוח מתוק לשבת.
סידרנו לכם מתכון פשוט ומהיר לקראמבל אוכמניות ותפוחים פריך, שתשמחו להכין שוב ושוב (כל עוד האוכמניות ישארו במחירים סבירים).
מצרכים:
עבור הציפוי:
1 כוס (120 גר') קמח
1/4 כוס (20 גר') שבבי שיבולת שועל
4 כפות סוכר חום
60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
עבור המילוי:
2 תפוחים
30 גר' חמאה
1/2 כוס (110 גר') אוכמניות
1 כף סוכר
מעט קינמון טחון
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור בחום של 190ºC.
2. לתוך קערה גדולה שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר. הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה ובעזרת הידיים הפכו אותה ואת הקמח לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. אל תעשו זאת למשך זמן רב, אחרת הקראמבל עלול לצאת דחוס.
3. פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה ואפו למשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע בהיר.
4. למילוי: קלפו את התפוחים, רוקנו את הליבה וחתכו כל תפוח לחצי וכל חצי חתכו לפרוסות.
5. בסיר ממסים יחד את החמאה והסוכר על חום בינוני. בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.
6. ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות. הוסיפו את האוכמניות והקינמון, ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות.
7. צקו את הפירות החמים אל תוך תבנית / כלי המתאים לתנור, כסו באמצעות הציפוי ולאחר מכן חממו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.
טיפ: מומלץ להגיש לצד מעט פודינג או כדור גלידה
=====================
המתכון באדיבות המותג Teka

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים