גורמים בעוצמה יהודית בתגובה לדברי נתניהו בערוץ 20 לפיהם בן גביר לא יהיה בממשלה אך מן הסתם יהיה בקואליציה:

"נתניהו מאז ומתמיד העדיף לפנות לאחר הבחירות קודם כל למפלגות השמאל. כך הוא עשה ב-2009 עם אהוד ברק וכך גם ב-2013 עם ציפי ליבני. הדרך היחידה למנוע ממנו לפעול כך שוב היא רק אם הציונות הדתית תהיה מספיק גדולה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הערב במהלך ראיון לערוץ 20 כי יו"ר מפלגת עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, לא יהיה חלק מהממשלה שיקים לאחר הבחירות.

נתניהו: "בן גביר לא יהיה חלק מהממשלה. הוא עשה בלוק טכני עם הציונות הדתית, הוא יהיה מן הסתם בקואליציה כמו שהיה בזמנו בן ארי".

"מעניין שכל אלה מדברים על זה ולא על כך שלפיד יקים יחד עם היבא יזבק או עם מספר 7 במפלגת העבודה (אבתיסאם מרעאנה) שאמרה שהיא לא כמה לצפירה ביום השואה. זאת צביעות לשמה".

מוקדם יותר השבוע אמר השר יובל שטייניץ בראיון לרשת ב' כי: "לא רואה את עצמי יושב בממשלה עם בן גביר. אני מתנגד לזה וזה גם לא ריאלי". בנוסף אמר כי "בן גביר פסול בגלל העמדות וההתבטאויות שלו".

מתקפה נוספת על בן גביר התקיימה במהלך בראיון לגל"צ, בו אמרה שרת התחבורה מירי רגב כי היא "לא חושבת שנשב בקואליציה עם בן גביר".

יו"ר הכנסת, יריב לוין, הוסיף, ואמר כי בן גביר לא יהיה אפילו בקואליציה, בניגוד לדברי נתניהו הערב: "לו ולמפלגתו אין כוונה, וגם לנו אין כוונה, שהם יהיו חלק מהקואליציה, משום שהפערים בינינו מאוד מאוד גדולים".