תכינו את החלות: מתכון מנצח לדגים ברוטב עגבניות מטורף
עם כל הכבוד לטרנד ''הפסטה פטה'', זה הרוטב שבאמת שווה להכין מעגבניות השרי לקראת השבת הקרובה. מתכון מנצח לדגים ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי, שלא ישאיר אפילו פירור של חלה על השולחן

מתכון לדגים ברוטב עגבניות פיקנטי
עגבניות השרי הפכו לאחרונה למצרך מבוקש במיוחד, בזכות טרנד 'הפסטה פטה' ששיגע את הרשת. אז כדי שלא תשכחו איזה רוטב באמת טעים להכין מהן עוד לפני שהטיקטוק נולד, סידרנו לכם מתכון מנצח לדגים ברוטב עשיר.
מצרכים:
פילה דג טרי או קפוא (אפשר אמנון/ סלומון/ בקלה או כל דג אהוב אחר)
4 כפות שמן זית
סלסלת עגבניות שרי
צרור כוסברה קצוצה דק
5 שיני שום
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום קצוץ
1 כף גדושה רסק עגבניות
1/4 כוס מים
תבלינים:
1 כף גדושה של פפריקה חריפה/ מתוקה
1/2 כף כמון
1/2 כף מרק עוף
1 כפית פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. בסיר רחב ושטוח מוסיפים את שמן הזית, השום והפלפלים חתוכים ומטגנים כ-2 דקות על אש בינונית
2. אחרי טיגון קל מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים פנימה את עגבניות השרי
3. מוסיפים את המים ושאר התבלינים וחלק מכמות הכוסברה, מערבבים ומכסים את הסיר לבישול העגבניות כ-15 דקות
4. כשהעגבניות מתרככות ניתן לרסק אותן בעדינות ולערבב. ברגע שמתקבל רוטב סמיך ומבעבע, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך (אם עדין נותרה חמיצות מהעגבניות ניתן להוסיף עוד קצת סוכר) ומוסיפים את הדגים
5. לאחר שהוספנו את הדגים אל הסיר, מכסים אותם עם הרוטב (בעזרת כף שופכים כמות נדיבה של רוטב מעל כל דג) ומפזרים את שאר הכוסברה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 עד 20 דקות נוספות או עד שהדג מבושל ורך (שימו לב לא לבשל יתר על המידה)
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו