מתכון לעראייס

מחפשים ארוחה קלה וטעימה שכולם ישמחו לחסל? סידרנו לכם מתכון לעראיס עסיסי במיוחד, שתוכלו להכין מ-5 מרכיבים בלבד! כי מה יותר משמח מפיתה קרנצ'ית מלאה בקציצה עסיסית

מצרכים:
500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר טלה)
פיתות
שמן זית
לתיבול הקציצות:
1 בצל קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם

*רעיונות וטיפים לשדרוג בהמשך הכתבה*

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה ושאר התבלינים, מכסים ונותנים לעיסה כ-15 דקות עד 30 דקות לאיחוד טעמים והתייצבות.

2. חוצים כל פיתה לחצי/ לרבעים וממלאים בנדיבות בקציצת בשר.

3. מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומטגנים על מחבת חמה/מנגל עד להשחמה מכל הצדדים. מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות

טיפים ורעיונות לשדרוג: 

– על מנת לקבל עראיס עסיסי ושומני יותר, בקשו מהקצב לערבב לכם בבשר הטחון מעט שומן של כבש

– לשדרוג טעמי הקציצה, ניתן להוסיף: צנוברים, שום ותבלינים כמו: ראס אל חנות או מעט אגוז מוסקט מגורד (גם תבלין למפרום, או כל תערובת תבלינים אחרת שמתאימה לבשר יכולה לשדרג)

-מומלץ להתחיל לטגן את העראיס מהחלק העליון (ממנו מציץ הבשר) על מנת שהבשר ייתפס בצורה טובה ולא יברח מהפיתה

– במידה ורוצים עראיס יותר קראנצ'י מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 7 דקות או עד שהקציצה מקבלת גוון שחום

– ניתן להחליף את הפיתות בטורטיות, זמן הצלייה מתקצר הרבה יותר איתן ומקבלים עראיס בגרסה קלילה יותר

-אם מתחשק לכם עראיס בגרסה פרווה אפשר להחליף את הבשר הטחון בדג טחון (אפשר לשלב בקלה וסלומון, או כל דג אחר שמתאים לקציצות דגים)

בתאבון!