מבזקים
סרוגים
הפעם זה יעבוד?

מ-07:00 הקלות בסגר. מתי תיפתח מערכת החינוך?

ישראל מתחילה לצאת מהסגר: החל מהבוקר - מבוטלת מגבלת 1 ק"מ ומותר לבקר בבתים של אחרים. מערכת החינוך מושבתת עד יום שלישי, אז היא צפויה להיפתח במתכונת לפי צבע העיר

כ"ה שבט התשפ"א
מ-07:00 הקלות בסגר. מתי תיפתח מערכת החינוך?
מ-07:00 הקלות בסגר. מתי תיפתח מערכת החינוך? צילום: צילום: דוברות במשטרה

אחרי שישה שבועות של סגר, שכלל חודש של סגר הדוק, החל מהבוקר בשעה 07:00, הסגר הוסר ובוטלה מגבלת 1,000 המטרים. כעת מותר לנוע בחופשיות ולבקר בבתים של אחרים. לגבי עסקים העובדים במתכונת של "אחד על אחד" או עסקים ללא קבלת קהל – מותר להם להיפתח, וכן מאושרת הזמנת "טייק אווי" (איסוף עצמי) ממסעדות.

הקלה נוספת זה בתחום התיירות – מותרת הזמנת צימר אך רק בני המשפחה הגרעינית וגם האפשרות לטייל בטבע ופארקים מותרת.

לגבי מסגרות החינוך – מתווה פתיחת הלימודים יחל רק ביום שלישי. הסכמה בנושא הושגה הלילה בישיבה אצל ראש הממשלה, בנוכחות שרי האוצר, בריאות וחינוך, כאשר העקרונות הם: פתיחת הלימודים לגיל הרך, כיתות א'-ד' וכיתות י״א-י״ב בכל הארץ. אם זאת, במוסדות שבערים כתומות ואדומות הלימודים יתנהלו רק באוויר הפתוח, במתכונת של חצאי כיתות לסירוגין, יום כן יום לא.

ברחבי בכל הארץ בכיתות ה' עד י' הלימודים יתקיימו מהבית.

מכיוון שמזג האוויר צפוי להיות נוח השבוע, ההבנה שאין בעיה ללמוד בחוץ. הממשלה צפויה להתכנס הערב בשעה 17:00, אז יחליטו השרים בפרטי חידוש מסגרות החינוך ברחבי הארץ.

"אנחנו מחפשים אפשרות לפתוח את הלימודים עם מינימום סיכון תחלואה" אמר אמר (ש') שר הבריאות יולי אדלשטיין בראיון לחדשות 12. "נפתח קודם כל את הירוק והצהוב. רק אם יהיה אפשרות סבירה לפתוח בערים כתום ואדום, נפתח. לא רואה איך זה אפשרי עכשיו".

משרד הבריאות סגר קורונה