מתכון לפאי לימון מרנג
אם החיים נותנים לנו לימונים, למה לא להכין מהם פאי מרהיבה? סידרנו לכם לכבוד שבת המתקרבת, מתכון מנצח לפאי לימון עם ציפוי מרנג, מרהיבה וטעימה שתוסיף לשבת שלכם רק טוב!
מצרכים:
לבסיס:
2 חבילות ביסקוויטים (200 גרם)
100 גרם חמאה
למילוי:
4 חלמונים
1 כוס מיץ לימון סחוט
2 כפות גרידת לימון
1 פחית חלב מרוכז ממותק/ קרם קוקוס
למרנג:
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
הערה: אם רוצים את הפאי פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה/מחמאה ואת החלב המרוכז בקרם קוקוס
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת בסיס הפאי: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון או באופן ידני עד לקבלת אבקה דקה. לאחר מכן ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לתוך תערובת הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם פירורי ורטוב
2. מסדרים את תערובת הביסקווטים בתבנית פאי משומנת היטב ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת פאי. להתייצבות מכניסים להקפאה למשך כרבע שעה.
3. במקביל מכינים את המילוי: מערבבים יחד את מיץ הלימון עם גרידת הלימון והחלמונים. לאחר מכן מוסיפים את החלב המרוכז/ הקרם קוקוס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
4. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי ואופים למשך כ-20 דקות בתנור על חום 180 מעלות עד שהמלית יציבה ומצננים
5. מכינים את הציפוי: בבאן מרי (סיר כפול מעל מים רותחים) טורפים את החלבונים והסוכר עד שכל הסוכר נמס. לאחר מכן מסירים מהחום ומקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב.
6. יוצקים את קצפת המרנג מעל הפאי עם המילוי ומורחים בעזרת מרית עם השארת גבעות קטנות. למשקיעים: מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים יפה על כל הפאי
7. להשחמת המרנג: מכוונים את התנור למצב גריל על חום של 250 מעלות ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות כדי שהשכבה של המרנג תקבל השחמה יפה
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
לאה אלטמן
לדעתי יש בעיה עם הקרם לימון, נשאר לגמרי נוזלי ונספג בתחתית של העוגיות כנראה חסר משהוא בקרם לימון. אשמח לדעת
17:50 01.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חני
העוגה בגרסה הפרווה יצאה זוועה שכבת הבסיס יצאה רטובה המלית חמוצה ונוזלית בטירוף...
18:53 13.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המורה ללשון
פאי זה זכר (תבדקו במילון). ממש טעות מעצבנת
22:16 08.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר