הפרקליטות לשופטים: לעשות סוף לחשדות של נתניהו נגדנו
הפרקליטות מתנגדת לחשיפת אישורי היועמ"ש המקוריים לחקירות נתניהו, וכתבה לשופטים כי הגיע הזמן "לעשות סוף לחשדות השונים והמשונים" לחשדות נתניהו בנוגע להתנהלות הפרקליטות

הפרקליטות הגישה לבית המשפט את תגובותיה לגבי הבקשה להעביר לסנגורים במשפט נתניהו את סדר העדים וכן לחשוף את אישורי היועמ"ש לפתיחה בחקירה נגד נתניהו.
בקשת הסנגורים לקבל את האישורים הלא מושחרים נובעת בשל פרסום בערוץ 12, אשר תוך הסתמכות עליו נטען כי בקטעים המושחרים מופיע כי מנדלבליט נתן אישור לחקירה מצומצמת נגד ראש הממשלה – אך המשטרה חקרה יותר, ללא סמכות.
בכך, לדברי הסנגורים, הפרקליטות הטעתה את ההגנה, עברה על הוראת בית המשפט וכן עולה כי המשטרה חרגה ממנדט החקירות שאושר לה. השופטים הכריעו כי הפרקליטות תעביר יחד עם תגובתה לבקשה את המסמכים הלא מושחרים, לצורך השוואה ובדיקת הטענות.
"לשים סוף לחשדות השונים והמשונים"
הפרקליטות מתנגדת להעברת המסמכים המדוברים כיוון שמדובר בתרשומות פנימיות. בנוסף, נטען כי אישור היועמ"ש נצרך לפתיחה בחקירה בלבד כך שאין חריגה של המשטרה מסמכות החקירה שניתנה לה.
כחלק מתגובתה בנוגע להעברת אישורי היועמ"ש, הפרקליטות כתבה לשופטים כי "הגיעה העת לשים סוף לחשדות השונים והמשונים" של ראש הממשלה נתניהו בנוגע להתנהלות של הפרקליטות.
בנוסף, נטען כי עצם בקשת סנגורי נתניהו לחשיפת האישורים הלא מושחרים, היא ניסיון של נתניהו "למצוא פגמים במקום בו אינם קיימים, תוך התעלמות מוחלטת מהסבריה של המאשימה ומהבהרת היועץ המשפטי לממשלה".

משמאל לימין: התובעת במשפט נתניהו, ליאת בן ארי, והממונה על תיק 4000, יהודית תירוש (יונתן זינדל/פלאש 90)
התנגדות להעברת סדר עדים כללי ורשימת מסמכים
בתגובתה הנוספת, הפרקליטות הודיעה כי היא מתנגדת להעביר לסנגורים את הסדר בו היא תעלה את כל עדי התביעה בתיק 4000, זאת כיוון שלעמדתה נכון לשלב זה מספיקה העברת סדר קבוצת העדים הראשונה, כפי שבוצע על ידה. סדר שאר קבוצות העדים יועבר להגנה "זמן סביר" לפני עדותם.
לצד זאת, הבהירה הפרקליטות כי היא תעביר לסנגורים בימים הקרובים רשימה של החוקרים שעתידים להעיד בקבוצת העדים הראשונה.
סדר קבוצת העדים הראשונה במשפט נתניהו: אילן ישועה, אבירם אלעד, מיכל קליין, עמית אשל, אבי ברגר, דרור שטרום, פליקס כהן, ניר חפץ, ניר שוורץ, יניב פלג, מוטי אלמליח, קים לוי, דב גילהר, בועז סטמבלר, שי חייק, רלי לשם, טליה גרסטלר, יריב עמיעד, פולינה גלובזמן, עדן בר טל.
בנוסף, הפרקליטות הביעה התנגדות להעביר רשימת מסמכים שיוצגו לעדים, בטענה כי גם לפרקליטות אין רשימה כזאת וכי היא אינה רואה צורך להכין כזאת לשימוש ההגנה.
הפרקליטות הבהירה כי המסמכים שיוצגו לעדים יהיו אלה שהוצגו להם במהלך חקירותיהם, וכי במידה והסנגורים מעוניינים לעשות רשימה כזאת – הם יכולים לאתר את רשימת המסמכים בקלות מתוך חומר החקירה.

הרכב חלקי של הסנגורים בתיק 4000 (יונתן זינדל / פלאש 90)