אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: מתכון קל ומהיר לרול בשר ופטריות

כמה שאנחנו אוהבים מתכונים קלים שאפשר לתקתק בלי יותר מידי עבודה ובלאגן. לכבוד שבת המתקרבת סידרנו לכם מתכון פשוט לרול בשר ופטריות משגע, שתרצו להכין שוב ושוב. לא תאמינו כמה הוא קל להכנה, עד שלא תנסו

סורגים שבת: מתכון קל ומהיר לרול בשר ופטריות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לרול פטריות ובשר

כמה שאנחנו אוהבים מתכונים קלים שאפשר לתקתק בלי יותר מידי עבודה ובלאגן. לכבוד שבת המתקרבת סידרנו לכם מתכון פשוט לרול בשר ופטריות משגע, שתרצו להכין שוב ושוב. לא תאמינו כמה הוא קל להכנה, עד שלא תנסו!

מצרכים:

1 בצק עלים
500 גרם בשר טחון
1/3 כוס חרדל
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסלת פטריות שמפניון/פורטבלו (אפשר גם וגם)
חציל חתוך לקוביות (לא חובה)
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לציפוי: 1 ביצה טרופה + 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה

2. במחבת גדולה מקפיצים את הבצל עם מעט שמן זית, ברגע שהבצל מתחיל מעט להזהיב מוסיפים את החצילים

3. לאחר שהבצל והחצילים הזהיבו מוסיפים את הבשר הטחון, בעזרת מזלג או כף עץ מפוררים את הבשר היטב ומוסיפים את הפטריות והיין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים

4. מקפיצים הכול יחד ומצמצמים נוזלים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. לאחר מכן מורידים מהאש לצינון

5. פותחים את גיליון בצק העלים על נייר האפייה ומורחים עליו את החרדל באופן שווה

6. מסדרים את תערובת הפטריות והבשר על חצי מריבוע בצק העלים ולאחר מכן מכסים את התערובת בחלק הבצק הנותר

7. מהדקים היטב את בצק העלים כדי שלא יפתח בתנור ובעזרת מזלג או סכין חורצים בזהירות כמה פסים עדינים בבצק.

8. מברישים בביצה טרופה, מפזרים את השומשום ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות או עד להשחמה.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם רוטב פטריות חם

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו