חדשות המגזר

עוצמה יהודית: "לא נשבור את ההסכם עם נעם"

על רקע ההערכה המתקרבת להסכם משולש בין הבית היהודי, הציונות הדתית ועוצמה יהודית, גורמים במפלגה אומרים לסרוגים כי לא ישברו את ההסכם עם נעם

עוצמה יהודית: "לא נשבור את ההסכם עם נעם"
צילום: (צילום: נעם ריבקין פנטון/פלאש90)

יום וחצי לפני סיום הגשת הרשימות, ובמפלגת עוצמה יהודית עדיין לא אמרו נואש מרשימה מאוחדת של כל המפלגות הסרוגות. בזמן שחגית משה ובצלאל סמוטריץ' עדיין לא חתמו על ההסכם ביניהם, עדיין כל האופציות פתוחות.

על רקע אפשרות להכנסת רק חלק מהרשימה לכנסת, גורמים בעוצמה יהודית כבר אומר לסרוגים: "לא ניפרד מנעם בשביל לחבור לסמוטריץ". הם עוד זוכרים את טראומת הפרת ההסכם עם הרב רפי ולא רוצים להגיע למקום זה.

בתוך כך, מתגברת התחושה במערכת הפוליטית, כי הערב או מחר ייחתם הסכם משולש בין הבית היהודי, הציונות הדתית ועוצמה יהודית-נעם, בתיווכו של הליכוד. הרקע הוא הרשימה הסרוגה מאוד של ימינה, עם 5 סרוגים בשמינייה הראשונה, מה שגורם כאב ראש גדול לסמוטריץ' שמבין שיהיה קרב קשה על קולות המגזר.

כשהמפלגה גם ככה על סף אחוז החסימה, סמוטריץ' וחגית משה, לא יוכלו לבנות על קולות המיינסטרים בציונות הדתית מול דוידי, כהנא, אורבך, וסילמן. כשגם לבנט ושקד יש עדיין אחיזה חזקה בקולות המגזר.

כעת נראה שמחכים להתערבות של הליכוד, ולהבטחת שיריון לנציג מטעם הבית היהודי או הציונות הדתית ברשימת הליכוד, כפי שהיה בבחירות 2019 א, אז שוריין הרב אלי בן דהן במקום ה-28 ברשימת הליכוד.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

22
14
עזריה
03.02.21

סמוטריץ ילד קטן שמשחק באש. אם הוא לא מתאחד עם עוצמה אני מצביע ליכוד

1
הלוחש
03.02.21

אני אצביע בכל מקרה לחגית רק בגלל החזה שלה לדעתי חגית היא האישה הכי סקסית בפוליטיקה

13
נאה דורש
03.02.21

איתמר השמנמן נראה מדושן מתמיד. בדרך לשריפת הקולות המסורתית, כמן בכל מערכת בחירות

1
תומך נעם
03.02.21

אתה אומר שאיתמר שורף? כאילו שסמוטריץ עובר? נ

12
עליבבא
03.02.21

דוידי מתאים כמו כפפה ליד למפלגה ולקארה מקום שביעי