אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

קפיצה ללונדון: מתכון לפאי רועים

מתכון לפאי רועים: קחו לכם תפוחי אדמה, בשר טחון משובח ומעט תבלינים וצרו לכם פשטידה טעימה ונהדרת בתבנית אחת. באנגליה קוראים לה פאי רועים. בישראל, היא פשוט פשטידה. מדהימה וטעימה

קפיצה ללונדון: מתכון לפאי רועים
  מתכון לפאי רועים. צילום: shutterstock

מתכון לפאי רועים: קחו לכם תפוחי אדמה, בשר טחון משובח ומעט תבלינים וצרו לכם פשטידה טעימה ונהדרת בתבנית אחת. באנגליה קוראים לה פאי רועים. בישראל, היא פשוט פשטידה. מדהימה וטעימה.

מתכון לפאי רועים – החומרים:

בשר טחון 500

תפוחי אדמה 4

שיני שום קצוץ 4

1 בצל גדול קצוץ

זר פטרוזיליה קצוץ דק

זר כוסברה קצוץ דק

קורט כמון

קורט פפריקה

2 ביצים

שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את התפוחי אדמה כ-15 שעה עד לריכוך.

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מוסיפים למחבת את עלי הכוסברה והפטרוזיליה.

מוסיפים את הבשר ומערבבים כל הזמן. מתבלים בכמון, פפריקה מל ופלפל. מסירים מהאש כעבור 3 דקות. מסירים מהאש. ומצננים.

מועכים את התפוחי אדמה לפירה ומתבלים בהרבה מלח ומזלפים שמן-זית.

טורפים ביצה אחת ומערבבים עם תערובת הבשר.

משטחים מחצית מכמות הפירה בתבנית אפיה ומעליה משטחים את תערובת הבשר.

משטחים את יתר הפירה על תערובת הבשר. טורפים ביצה ומורחים על הפשטידה כולה. חורצים עם מזלג חריצים.

אופים כחצי שעה בחום 180 מעלות.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו